Kaj Munk – koncert i Sæby kirke…

Kaj Munk – koncert i Sæby kirke…

29. april 2013 - kl. 0:02 - af

På søndag, d. 5. maj, på selve Danmarks befrielsesdag, inviterer Sæby kirke til en koncert, hvor hovednavnet er Kaj Munk. Vi får besøg af Skanderborg Kammerkor, der vil opføre en række digte af Kaj Munk, sat i musik af den århusianske korpædagog og komponist Erling Kullberg. Værket, der er for kor og klaver, hedder ”I det fri” og bygger på Kaj Munks digtsamling ”Tolv digte om Danmark 1940”. Hvert af digtene har navn efter én af årets måneder, og de skildrer på ét plan årstidernes skiften. Men de er jo skrevet i 1940 og besættelsen og modstandsviljen tegner et parallelspor i forløbet. Musikken til digtene er folkelig og imødekommende.

Ud over dette værk kan man høre koret synge et antal danske sange af bl.a. Carl Nielsen, f.eks. Den danske sang er en ung, blond pige og ”Underlige aftenlufte”. Weyses ”Altid frejdig” og M. Christensens ”En lærke letted” er også på programmet, ligesom der bliver lejlighed til at synge Kaj Munks ”Den blå anemone” som fællessang. Også sange af den store korkomponist Svend S. Schultz indgår i programmet. Og endeligt skal nævnes ”Morgensang af Elverskud” af Niels W. Gade.

Skanderborg Kammerkor ledsages på klaver af organisten Anders Gaden, som mange sikkert vil huske fra hans drengedage i Sæby. Koncerten, der varer en god times tid, dirigeres af Troels Lund Nielsen.

Der er gratis adgang, og koncerten begynder kl. 19.30.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kaj Munk - koncert i Sæby kirke...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER