To nordjyske kommuner finder fælles fodslaw

To nordjyske kommuner finder fælles fodslaw

27. april 2013 - kl. 0:57 - af

–  i forhold til nye markeder.
Ud fra devisen ”sammen er vi stærkere end hver for sig” har Hjørrings borgmester Arne Boelt (A) og Frederikshavns borgmester Lars Møller (V) givet hinanden håndslag på at styrke erhvervssamarbejdet på tværs af de to kommuner for at øge virksomhedernes muligheder på nye vækstmarkeder uden for Danmark.

Den blå vej til flere ordrer
Hjørring og Frederikshavn Kommuner ligner på mange måde hinanden og har tradition for at samarbejde bl.a. i turistdestinationssamarbejdet Toppen af Danmark, teater- og musiksamarbejdet Kulturalliancen og indenfor det maritime område.

– Vi er så heldige, at vores kommuner har en unik geografisk placering, der rummer store vækstmuligheder. Dem kan vi udnytte optimalt gennem et endnu tættere samarbejde. Vi bor lige ud til Nordeuropas blå motorvej, og vi har i Hirtshals, Frederikshavn og Skagen dynamiske erhvervshavne og maritime klynger, der allerede har etableret nære samarbejdsrelationer, udtaler borgmester i Hjørring Kommune, Arne Boelt.

Det maritime samarbejde og de maritime netværk er et stærkt afsæt for at gøre sig gældende på nye markeder.

– Mange ordrer fra især norske kunder er så store, at flere virksomheder går sammen om at byde på opgaverne. Virksomhederne skal have endnu bedre muligheder for at hive ordrer hjem fra de voksende offshore marked, så derfor vil vi arbejde for at udvikle kommunernes infrastruktur og presse på for, at de planlagte havneudvidelser i Frederikshavn og Skagen bliver realiseret hurtigst muligt, siger borgmester i Frederikshavn Kommune Lars Møller.

En målrettet indsats for at sikre, at de danske virksomheder får del i de kraftige vækstmuligheder på det norske marked, er allerede sat i gang. Denne indsats bliver intensiveret gennem aktiviteter som fx invitationer til fælles erhvervsintro-ture til Norge.

Fremtidens arbejdskraft
Med en relativ lav ledighed på ca. 6 procent og udsigt til betydelig vækst indenfor bl.a. det maritime erhverv ser fremtiden lovende ud for beskæftigelsen i toppen af Danmark. Den største udfordring er at sikre tilstrækkelig arbejdskraft med de kompetencer, virksomhederne efterspørger. Denne udfordring vil parterne imødekomme ved at bygge ovenpå de to kommuners styrker på det især det maritime område, på turismeområdet og traditionen for håndværkervirksomheder.

– Vi er enige om at udnytte de fordele, der ligger i vores gode naboskab. Møder vi sten i vejen, fjerner vi dem ved fælles indsats. En af vore største og vigtigste fælles udfordringer er arbejdskraften. I dag har vi nogenlunde den arbejdskraft, der er brug for. Det skal vi sikre, at der også er, når de store årgange forlader arbejdsmarkedet, og de små årgange træder ind, understreger borgmester Arne Boelt.

Styrkelsen af erhvervssamarbejdet skal medvirke til at sætte fokus på, hvad der skal til for at udruste fremtidens arbejdskraft med de rigtige kompetencer.

– Vi skal og vil hele tiden være i tæt dialog med virksomhederne, erhvervshusene, uddannelserne, de faglige organisationer og kommunernes jobcentre, så vi får udviklet tilstrækkelig og kompetent arbejdskraft, som matcher de opgaver og behov, virksomhederne fortæller de har, siger borgmester Lars Møller.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'To nordjyske kommuner finder fælles fodslaw' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger