Sæby Handelsstandsforening ser positivt på fremtiden

Sæby Handelsstandsforening ser positivt på fremtiden

19. april 2013 - kl. 0:01 - af

Man kan godt engang imellem knibe sig i armen og tænke, hvordan kan det lade sig gøre, sådan sagde Handelsstandsforeningens formand Hans Ole Kalhøj bl.a. i forbindelse med sin beretning torsdag aften til foreningens generalforsamling.

“Det har været endnu et spændende og forrygende år lød det indledningsvis. Påsken er startskuddet til årets mange aktiviteter, hvor også samarbejdet med Skagen og Frederikshavn har vist sig, at være noget vi kan høstet stor glæde af. Et samarbejde der gør, at vi bl.a. kan præsentere navne som Rasmus Nøhr, der ellers ville være en for stor økonomisk mundfuld for vores lille forening, der ånder og lever for det høje aktivitetsniveau som vi står for”.

Herudover kom formanden omkring den store vifte af andre aktiviteter foreningen er arrangører af året igennem, både i og udenfor sæsonen. Ligeledes fik lukkeloven eller mangel på samme et par ord med på vejen, da den nu er indirekte årsag til ændrede handelsvaner, der har gjort at byens butikker må tilpasse sig tidens trend bl.a. med søndagsåbent sommeren igennem.

Glædeligt og super godt gået er det i øvrigt, fortalte Hans Ole Kalhøj videre, at vi så godt som ingen tomme butikker har i vores lille by, her blev den brandtomme grund i enden af Vestergade også nævnt, med en klar udmelding om Handelsstandsforeningens holdning i den forbindelse. “Vi så selvfølgelig allerhelst butikslokale i bunden, men realistisk set og tiden taget i betragtning, så havde der nok allerede været en sådan bygning på grunden nu, hvis det var muligt, men med en mulig tidshorisont på 5-10 år hvor vi fortsat skal se på det, der er i dag, så er udviklingen med boliger en bedre løsning”.

Nye byggegrunde, nærmere 56 af slagsen fik også positive ord med på vejen, alt sammen noget Handelsstandsforeningen også har været ind over, fortalte formanden i beretningen, ligesom det blå flag og den verserende sag om udeservering var et punkt, som formanden vendte. “Udsigten til et torv der står tomt til sommer pga. en brandbeskatning af lejen, vil få katastrofale følger for alle byerne i kommunen, og vi vil på den måde ødelægge hyggen og stemningen, der hver sommer hersker i hele kommunen”. En dialog med politikerne har nu fået dem til at forstå alvoren, og vi er overbeviste om, at de kommer til fornuft, så de på næste byrådsmøde får den aftale omstødt eller annulleret.

Slutteligt opfordrede formanden til at stå sammen og støtte op om foreningen, for det er vigtigt at løfte i flok, da intet i dag kommer af sig selv, fortalte Hans Ole Kalhøj.

Herefter var det tid for foreningens regnskab, der viste et minimalt overskud før afskrivninger og renter. Dermed endte resultatet med et underskud på 53.000 kr., som bestyrelsen ikke synes er tilfredsstillende, men årsagen til budgetafvigelsen skyldes bl.a. overtagelsen af markedet sidste sommer fra Turistforeningen samt satsninger på underholdning for børn. Disse udgifter er nu indregnet i det kommende budget, og med omtanke og besparelser skulle der igen i 2013 være et pænt overskud i foreningen, hvilket er helt i tråd med foreningens ønske.

Sidst skulle der vælges medlemmer til bestyrelsen, og her ønskede Jakob Thorup Larsen og Ole Rørbæk ikke genvalg pga. andre gøremål i byens/kommunens interesse. I stedet blev Advokat John Henrik Andersen og Søren Frederiksen fra Sportigan valgt.

Bestyrelsen har endnu ikke konstitueret sig, men umiddelbart ser det ikke ud til, at der sker de store ændringer, og dermed er Hans Ole Kalhøj fortsat Sæby Handelsstandsforenings formand.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Handelsstandsforening ser positivt på fremtiden' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger