Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

19. april 2013 - kl. 9:02 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhængig analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Dansk eksport faldt i februar

Danmark
Tirsdag i denne uge offentliggjorde Danmarks Statistik tal for eksporten, der viste et fald på 3,9 % fra januar til februar. Den seneste tid har budt på skiftevis stigninger og fald i eksporten. Sammenligner man de seneste tre måneders eksport med de tre måneder før, har eksporten været mere eller mindre uændret.
I den nærmeste fremtid er der ikke udsigt til den store vækst i dansk eksport. Tager man et øjebliksbillede ud over Danmarks vigtigste eksportmarkeder, viser det en opbremsning over de seneste måneder, og denne udvikling ser ud til at fortsætte i den nærmeste fremtid.
Overskuddet på Betalingsbalancen faldt ligeledes i februar – bl.a. som følge af den faldende eksport kombineret med en stigende import af udenlandske varer. Overskuddet på 3,5 mia. kroner var en mia. kroner lavere end i januar og ”blot” en tredjedel af det overskud, vi så fra maj til november sidste år. Netop betalingsbalanceoverskuddet har været en afgørende faktor for Danmarks rolle som sikker havn, hvilket har ført til de lave renter, som bl.a. de danske boligejere har nyt godt af over de seneste år.

Renter
Netop de lave renter kan folk, der skal have et fastforrentede lån nyde godt af. I den seneste tid har renterne på de fastforrentede lån været faldende – og kurserne dermed stigende på 30-årige lån. Disse kursstigninger på lån, både med og uden afdrag, har ført til, at låntagerne nu får 30.000 kr. mere i hånden pr. lånte mio. kr. ved tegning af et 3,0 % 30-årigt lån sammenlignet med i februar. Samtidig er 3,5 % 30-årige lån oversteget kurs 100 og er dermed lukket for tilbudsgivning.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER