Byrådsmedlem Jørgen Tousgaard er nu helt sikker!

Byrådsmedlem Jørgen Tousgaard er nu helt sikker!

19. april 2013 - kl. 0:03 - af

”Det er med stor glæde, at jeg nu med sikkerhed kan sige, at der er politisk flertal for at omstøde den aftale om forhøjet stadeleje”, fortæller Jørgen Tousgaard til SaebyAvis.dk. “Jeg forstår bare ikke, at der skal alt det ballade til for at få fornuft i tingene. Selvfølgelig skal der være stemning og turistvenlige forhold i hele kommunen og ikke mindst på Sæby Torv til sommer. Det er til gavn for os alle og ikke mindst kommunekassen. Flere byrådsmedlemmer har de seneste dage holdt møder om denne sag, og nu er jeg helt sikker på at afgiften bliver sat ned”, fortæller en glad Jørgen Tousgaard.

Jørgen Tousgaard var en af de lokal politikere, der var med til at råbe op, da denne helt absurde sag så dagens lys. Han undre sig nu over, at det skal være nødvendigt med alt det ballade for at nå frem til det, der burde være logisk for en hver. “Vi skal være turistvenlige og dermed skaffe flere turister til kommunen, som genererer mere omsætning, flere arbejdspladser og dermed også flere penge i kommunekassen, det burde være indlysende for enhver. Vi har flere løse ender når det handler om turisme, men lad os nu få denne sag tilbage til Teknisk Udvalg, så må vi overordnet se på alle de andre ting efterfølgende. Lige nu er det sommeren 2013 der skal reddes”, slutter han.

Sammen med Sæby Handelsstandsforening har bl.a. Jørgen Tousgaard nu formået at få sagen op igen, og det forventes at udeserveringen igen er et punkt på byrådets dagsorden ved først kommende byrådsmøde 24. april.

7 kommentarer til “Byrådsmedlem Jørgen Tousgaard er nu helt sikker!” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

7 kommentarer til “Byrådsmedlem Jørgen Tousgaard er nu helt sikker!”

 • Riget fattes penge så, hvis ikke pengene findes på stadeleje, så skal de findes andre steder.

  Jeg synes artiklen rejser en række nye spørgsmål før det kan vurderes om dette er en sejr for vores kommune eller ej:

  1) Turisme er ét af kommunens hovederhverv, er det så ikke rimeligt nok, at der også her skal bidrages med ekstra midler til en trængt kommunekasse?
  2) Der er tale om en stigning på 100 pct. for stadeleje og det kan lyde af meget, men hvor meget kan der tjene på udendørsservering og er det stadigvæk en god forretning på trods af stigningen? F.eks. ved jeg, at der er musikfest i Sæby i år, hvor hundredvis af fadølsglade musikere gæster byen i en hel weekend… Et spændende tankeeksperiment. Hvor mange fadøl kan der sælges på en m2 om dagen?
  3) Hvad koster stadeleje i andre byer som vi kan sammenligne os med? Hvis Fr. Havn Kommune opkræver det halve i dag af, hvad man gør andre steder, hvorfor skal det så være billigere i vores kommune? F.eks. kan nævnes, at Roskilde opkræver 166 kr / m2 pr. måned og hvis sæsonen er 3-5 måneder så koster stadeleje i Roskilde mellem 500-800 kr. for en sæson.

  Enig, vi skal værne om vores turisme, men husk på at pengene sidder løsere på os når vi tager på ferie, så måske er det alligevel ikke nogen dårlig idé at hæve stadelejen. De erhvervsdrivende vil sikkert finde en løsning på den øgede omkostning, f.eks. ved at hæve priserne i sommersæsonen en anelse.

  God weekend.

 • Birgit Hansen

  Til Dan Andersen
  Jeg kan oplyse
  Brønderslev Kommune: gratis
  Hjørring Kommune: 115,- pr. kvm.
  København Kommune: gratis
  De kommuner der har valgt,at det skal være gratis har vurderet, at det kan betale sig i øget aktivitet/skatteindtægter.
  Birgit Hansen
  byrådsmedlem A

 • Benny Kvistgaard

  Jeg tror man må ty lidt til det gamle ord, “Det der sættes til på gyngerne tjenes ind på gyngerne.”

  En billigere stadeplads-leje betyder øget udlejning = øget salg = glade turister = øget salg = glade lokale beboer = øget salg = glade butiksindehavere = flere i arbejde = flere skattekroner…

  Og helt ærligt, så tror jeg at det er vejen frem. Det andet kan måske gå i storbyer som Ålborg, Århus og København, men ikke i vores del af landet. Her er vi nød til at fremme omsætningen for at fylde kommunekassen. De store byer har jo et helt andet kundeunderlag. Her er vi nød til selv at gøre noget aktivt for at skaffe dette, da alle store “LANDSFORLYSTELSER” jo mærkværdigvis placeres ved de store byer.

  Og at pengene i Sæbys tilfælde ryger “retur” til Handelsstandsforeningen er jo ikke noget der hjælper de andre byer i kommunen. Her er vi nød til at se området som en stor turist magnet, ellers kan vi godt pakke vore sydfrugter, og vinke farvel til turisterne.Sammenligningen med andre byer er jeg ikke tilhænger af – vi er ikke andre byer – vi er Sæby. Vi SKAL tænke lokalt.

  Jeg er SLET ikke i tvivl. Omsætning er bedre end den stagnation, for øget pris på stadeleje vil medføre mindre udlejning af stader, det er jeg ikke i tvivl om.
  Og jo flere “fadøl” der kan sælges pr. kvadratmeter jo bedre – det er gode penge i stats-, kommune- og butiksindehavernes kasser, som forhåbentlig kan fylde lidt i f.eks. den efter sigende slunkne kommune kasse. Igen giver øget omsætning flere arbejdspladser, som igen gerne skulle give skattekroner – og her tror jeg absolut at der kommer mere ind end hvad denne forøgelse af stadelejen vil resultere.

  Lad stadelejen være uændret, det er det mest fornuftige. Det andet vil være som at tisse i bukserne… Det hjælper måske her og nu, men giver bagslag på lang sigt.

 • Til Birgit Hansen,

  Ifølge Københavns Kommunes hjemmeside er stadepladser i København ikke gratis.

  Disse priser får Frederikshavns Kommunes 300/600 kr. til at blegne:

  Blot et par eksempler. Stadeplads til salg af forfriskninger i zone 1: 787 kr / m2 pr. måned. Stadeplads til tilberedning af mad i zone 1: 1.259 kr / m2 pr. måned.

  De øvrige kommuner du sammenligner med er efter min mening ikke turistmæssige trækplastre som både Sæby og Skagen er. Det interessante ved Københavns Kommunes model er, at prisen er sat udfra intjeningsmuligheden.

  http://www.kk.dk/da/erhverv/tilladelser/stader-og-gadesalg/stadepladser/saadan-faar-du-en-stadeplads

  Min påstand: uanset om stadelejen i Sæby er 300 eller 600 kr. så vil pladserne være fulde af glade turister som hygger sig og nyder vore dejlige byer, men måske koster en forfriskning lidt mere end den gjorde sidste år…

 • Birgit Hansen

  Hej igen Dan Andersen
  I politiken onsdag d. 17. november 2012 under Økonomi er der en artikel, der starter: Citat “Fra 2013 bliver det gratis for Københavnske restauranter, barer og cafeer at have udeservering….”
  Nederst i artiklen er der en faktabox, der skriver København Kommune gratis kilde DRC.
  Herfra har jeg min argumentation.
  Læs gerne artiklen i Politiken.

 • Steen Jørgensen

  Bare lige for en god ordens skyld.
  Så er socialdemokraterne og Jørgen Tousgaard ikke ene om at løfte denne sag. Det er den konservative byrådsgruppe, der har fået den på byrådets dagsorden, efter at havde konfereret med bl.a. Sæby handelstandsforening, fordi vi kan se at beslutningen ikke er taget på et korrekt oplyst grundlagt, derfor ønsker vi den til fornyet behandling.

 • Jørgen Tousgaard

  Hej Steen Jørgensen.

  Jeg anerkender helt, at Peter Nielsen har sat punktet på byrådsdagsordene.

  Nu håber jeg bare, at C denne gang holder fast i Jeres holdninger, til at nedsætte taksten for udeservering.

  Men, men – det er før sket, at C er blevet banket på plads af vennerne i SF og Venstre.

  Så i al venskabelighed, stå nu fast denne gang, så vi sammen kan sikre en turistvenlig kommune.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Byrådsmedlem Jørgen Tousgaard er nu helt sikker! ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger