Jægere og hundetrænere har indgået forlig

Jægere og hundetrænere har indgået forlig

17. april 2013 - kl. 10:54 - af

I forbindelse med udlejningen af jagten i kommunens skove i 2011, henvendte Politihundeførerne sig til kommunen og gjorde opmærksom på, at de anvender Professorens Plantage til træning af politihunde. Politihundeførerne hævdede at have en aftale med kommunen om anvendelse af arealet.

Professorens Plantage er en 52 hektar stor kommunalt ejet skov, beliggende syd for Sæby ved Solsbækvej 271, hvoraf de 26 hektar eller halvdelen af den kommunale del er lejet ud til DCH-Sæby (Danmarks Civile Hundeførerforening) med tilhørende klubhus. Arealet blev lejet ud for en periode på 10 år (2006-16) vederlagsfrit og uden mulighed for opsigelse af begge parter. DCH-Sæby kan anvende arealet til hundetræning indenfor træningstiderne og medlemmerne benytter arealet meget herudover til ture og træning.

Hele Professorens Plantage er desuden lejet ud til jagt, hvor Sæby Jagtforening og Østervrå Jagtforening har lejet jagtretten mod betaling. Der er indgået aftale mellem jagtforeningerne og DCH-Sæby omkring jagtens udførelse og planlægning af datoer.

Politihundeførerne ønsker at indgå en aftale med kommunen om politihundetræning på den sydlige del af Plantagen, som ikke i dag anvendes af DCH.

Jagtforeningerne har ved brev den 6. juni 2012 gjort kommunen opmærksom på, at politihundetræningen er uforeneligt med jagt, og at der i dag er megen hundetræning i Plantagen, i det halvdelen er lejet ud til DCH-Sæby samt at jagtforeningerne betaler for deres tilstedeværelse, hvorimod DCH-Sæby og Politihundeførerne anvender arealerne gratis.

Det så ikke ud til at parterne kunne blive enige om, hvem der skulle anvende arealerne i skoven, men det lykkedes formanden for Teknisk Udvalg, Brian Pedersen (SF), at få parterne til at enes, selvom jægerne ved kontraktens indgåelse ikke var blevet gjort opmærksom på at politihundeforeningen også brugte Professorens Plantage til træning.

”Der blev givet lidt fra begge sider, så en fremtidig strid mellem parterne bliver undgået”, siger han, efter at Teknisk Udvalg på et møde tirsdag den 16. april har godkendt planerne for skovområdets fremtid.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Jægere og hundetrænere har indgået forlig' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger