Apoteket informerer – Er fødderne klar til at komme fri?

Apoteket informerer – Er fødderne klar til at komme fri?

14. april 2013 - kl. 0:18 - af

Skal dine fødder ned i en sandal eller ud i det fri? Der er råd at hente, hvis du vil af med hård hud, hælrevner og dårlig lugt først.

Fødder der har været gemt væk hele vinteren, kan gemme på lidt af hvert. Nogle af de plager der kan være er hård hud, hælrevner og dårlig lugt. Heldigvis er der råd for disse plager, så fødderne kan blive bløde og pæne til at komme ud i det fri. Fodbad og fodpleje gør en hel del. Se også på dit fodtøj, her kan årsagen til knyster, ligtorne, ømme tånegle og hård hud ligge gemt. Fodtøj skal passe, der skal være plads til både hæl og tå – man vinder som bekendt ingen prins ved at hugge en hæl eller klippe en tå – sålen i skoen skal virke stødabsorberende.

Lider du af hård hud, så forsøg at holde det nede inden det udvikler sig til smertefulde hælrevner. Giv fødderne et dagligt bad i 10 minutter, med lidt badesalt og badeolie. Fjern nænsomt hårdhud, helst med en særlig fodhøvl, som ikke fjerne den sunde hud. Smør derefter fødderne med en fed fodcreme. Døjer du med dårlig lugt, så vask fødderne hyppigt med sæbe. Suppler med en antiperspirant, der modvirker sved, eller en deodorant, der begrænser bakteriernes vækst. Det er kombinationen af sved og bakterier, der giver den dårlige lugt.

Når du klipper tånegle, så klip altid neglene lige over. Klipper du dem ned i siderne, risikerer du smertefulde nedgroede negle. Med en neglefil, kan du forsigtigt fjerne skarpe kanter. Har du trætte, hævede eller ømme fødder, så giv den fri fra sko derhjemme. Afslap dem i et fodbad, giv fodmassage, lav fodgymnastik og stik benene i vejret og vip med fødderne. Lider du af fodsvamp eller vorter så søg hjælp på apoteket.

God forårssøndag.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Apoteket informerer – Er fødderne klar til at komme fri?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER