Rengøringsdag: Østervrå blev lidt pænere…

Rengøringsdag: Østervrå blev lidt pænere…

12. april 2013 - kl. 10:39 - af

Brugte hundeposer og tomme dåser fylder godt i skraldeposerne efter årets fælles rengøringsdag i Østervrå.

Det er en underlig mentalitet vi dansker har fået med at smide affald alle steder. Der har vel aldrig været så stor fokus på netop det med at holde rent og genanvende for slet ikke at tænke på antallet af skraldespande og lignede i det offentlige rum. Alligevel samles der hvert eneste år store mængder henkastet affald sammen i gader, grønne områder og ved indfaldsveje.

Børnene undrer sig

De ældste børn fra Bødkergårdens børnehavegruppe Mariehønen brugte kun to timer mandag formiddag på at samle en hel trailerfuld skrammel sammen ved Naturlegepladsen og Kjelds Sø. Det var desværre ikke nogen svær opgave konstaterede både børn og voksne, og selv børnene undrede sig højlydt over, hvordan det kan være, at dem, der går i nature ikke bruger skraldespanden. En af de største effekter var en halv knallert, og et utal af brugte hundeposer, som bare er smidt i naturen – vel at mærke med indhold!!

Desværre….

Mandag aften blev der i et par timer samlet skrammel og skidt rundt i byen. Grønne og blå spejdere, forældre og borgere fra byen lagde både energi og kræfter bag deres indsats til den årlige Gør byen Ren Dag i Østervrå. Tovholder Knud Hjørnholm sendte deltagerne af sted på udvalgte ruter godt udstyret med sække og handsker fra AVØ. Affaldsselskabet havde også sørget for containere til at fylde sækkene og affaldet i. – Lige umiddelbart så det ikke ud til, at der var så meget, fortæller tovholderen, men det skulle alligevel vise sig, at de ca. 50 indsamlere, desværre også denne gang fandt rigtig meget.

Hundeprutter og dåser

En gruppe fandt både et bildæk og et blinklys på deres rundtur, og de ventede næsten, at finde resten af bilen. Et stort problem, som de fleste kunne fortælle om, er store mængder af tomme dåser langs vejene, og igen, til meget stor undren for alle, sorte hunde-høm-høm-poser – især i de grønne områder – vel at mærke med indhold, som bare er smidt i naturen. Det er jo nok ikke lige det, der er meningen, når hundens efterladenskaber skal samles op.

Østervrå Handel- og Erhvervsforening var efter den flotte indsats vært for dejlige varme pølser og drikkevarer, som der var god afsætning på, og byens gader og grønne områder var blevet lidt pænere – lad os håbe det holder rigtig længe!

ÅB

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Rengøringsdag: Østervrå blev lidt pænere...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER