Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

10. april 2013 - kl. 12:23 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhængig analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Kedelige nøgletal er alligevel ikke så kedelige

Danmark
Torsdag i denne offentliggjorde Danmarks Statistik tal for ømu-gæld og underskud i 2012. Underskuddet blev på 4,0 % af BNP. Dermed oversteg det danske underskud 3,0 % grænsen for første gang siden krisen satte ind i 2008. Det store underskud skyldes dog i høj grad engangsudgifter. En stor del af underskuddet skyldes udbetalingen af efterlønsbidragene, som udgjorde 29 mia. kroner. Med andre ord en engangsudgift til et initiativ der på sigt styrker de offentlige finanser. Derfor bør overskridelsen da heller ikke give anledning til stor bekymring.
Mandag i denne uge fik vi endvidere tal for industriproduktionen, der viste et betydeligt fald på 4,8 % fra januar til februar. Et fald var dog ventet efter en voldsom stigning i januar. Derfor er faldet heller ikke så bekymrende. Sammenligner man årets to første måneder med de to sidste måneder af 2012, er der tale om en fremgang på 3,4 %. Ligeledes er der tale om en pæn fremgang, hvis man i stedet sammenholder med januar og februar i 2012.
Det betyder dog ikke at industrien ikke har udfordringer. Industrien er meget afhængig af eksport, og dermed også afhængig af konjunkturudviklingen hos de lande som Danmark eksporterer til. Ser man på et sammenvejet nøgletal, for hvordan de danske eksportmarkeder klarer sig , så er dette nøgletal faldet de seneste måneder.

Renter
Onsdag kom der tal for valutareserven, der viste at Nationalbanken ikke foretog støtteopkøb af danske kroner i marts. Dette er typisk Nationalbankens første middel til fastholdelse af fastkurspolitikken. Dermed indikerer fraværet af støtteopkøb, at Nationalbanken stadig har dette middel i værktøjskassen, før det kan blive nødvendigt at hæve renten for at styrke den danske krone. En selvstædig renteforhøjelse ligger altså formentlig lidt ude i fremtiden. Derudover kom den Europæiske Centralbank (ECB) i torsdags med en antydning af, at en rentenedsættelse er en mulighed i den nærmeste fremtid. Sænker ECB renten, vil Nationalbanken skygge ECB og sænke rente tilsvarende.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER