112 app skal sikre hurtigere hjælp

112 app skal sikre hurtigere hjælp

10. april 2013 - kl. 10:40 - af

En officiel 112 app, som Rigspolitiet har været med til at udvikle, kan komme til at spille en afgørende rolle, når borgere ringer efter hjælp. App’en kan oplyse, hvor folk er ved hjælp af GPS. Det kan i sidste ende redde menneskeliv.

En ny 112 app, der blandt andet kan vise, hvor folk er ved hjælp af GPS, skal sikre, at hjælpen når hurtigere frem ved ulykker og katastrofer.

App’en er gratis og nem at bruge, hvis man har en smartphone.

”Vi har her fået en 112 app, som gør en forskel i hverdagen for os alle sammen. Det er et bevis på, at der opstår synergi, når offentlige og private virksomheder går i tæt dialog helt fra idé til lancering af et produkt. I bedste fald vil app’en redde menneskeliv”, siger miljøminister Ida Auken.

Kalder op til alarmcentralen
112 app’en er udviklet i et samarbejde mellem Rigspolitiet, Københavns Brandvæsen, Geodatastyrelsen og Intergraph og finansieret af TrygFonden.

Når man aktiverer app’en, kalder den op til alarmcentralen. Samtidig sender den mobilens GPS-koordinater af sted. På den måde kan alarmcentralen se, hvorfra opkaldet kommer og sende hjælpen af sted med det samme.

”Det bliver en meget stor hjælp for alarmcentralen at få en præcis stedangivelse overført samtidig med samtalen. Vi håber derfor, at alle vil downloade 112 app’en til deres smartphone”, siger Steen Herlev Larsen, leder af 112-sekretariatet hos Rigspolitiet.

Cirka tre ud af fire opkald til alarm 1-1-2 sker i dag fra en mobiltelefon, og over halvdelen af mobiltelefonerne i Danmark er smartphones med en indbygget GPS, der kan oplyse, hvor man står. Det er disse nye teknologiske muligheder, der tages i brug i 112 app’en.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '112 app skal sikre hurtigere hjælp' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER