Apoteket informerer: Tag dit kosttilskud rigtigt

Apoteket informerer: Tag dit kosttilskud rigtigt

7. april 2013 - kl. 0:07 - af

Hvis du er gravid, ældre eller af andre grunde har brug for et kosttilskud, så tænk over, hvordan du tager det i forhold til dagens måltider.

Det er ikke ligegyldigt, hvordan du tager et kosttilskud. Vitaminer og mineraler indgår i komplicerede processer, og for at sikre den bedste optagelse, skal du tage et kosttilskud rigtigt. Vitaminer og mineraler optages bedst sammen med mad. Hvis du blot tager dem med et glas vand, får du ikke nok ud af de fedtopløselige vitaminer. De fedtopløselige A-, D-, E- og K-vitamin kræver, som navnet siger, fedt for at blive opløst og optaget. En håndfuld nødder eller lidt yoghurt kan hjælpe dem på vej, hvis du har glemt at tage vitaminerne til måltider.

Har du behov for kalktilskud på mere end 400 mg. om dagen, så fordel dine tabletter over to måltider. Kroppen kan nemlig kun optage en vis mængde kalk ad gangen. Tager du jerntilskud, bør du ikke tage det sammen med måltider og fødevarer med kalk, fordi det nedsætter optagelsen af jern. Tag i stedet jern sammen med C-vitaminrige fødevarer som frugt, grønt eller juice. Det fremmer jernoptagelsen. Undlad kaffe, kakao, the, cola og mørk chokolade lige før eller efter jerntilskuddet. Indholdet af koffein kan hæmme jernoptagelsen.

Tager du fiskeolie, og vil du undgå opstød af olien, så er det en god ide, at du tager det sammen med et koldt måltid eller lige før sengetid. Undgå sukkerholdig mad og drikke sammen med fiskeolier, idet undersøgelser tyder på, at sukker nedsætter den gavnlige effekt af fiskeolierne. Tag gerne fiskeolie sammen med proteinrige fødevarer som kød, æg, mælk og ost, eller på tom mave.

Husk altid, at kosttilskud ikke bør træde i stedet for en varieret kost! Det er vigtigt at få en afbalanceret og varieret kost, og føre en sund livsstil.

God søndag

Sæby Apotek

En kommentar til “Apoteket informerer: Tag dit kosttilskud rigtigt” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Apoteket informerer: Tag dit kosttilskud rigtigt”

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Apoteket informerer: Tag dit kosttilskud rigtigt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger