Byrådet lægger Sæby Torv øde hen til sommer

Byrådet lægger Sæby Torv øde hen til sommer

4. april 2013 - kl. 11:34 - af

”Der er al mulig grund til at tro, at det ellers så velbesøgte Sæby Torv bliver lagt øde hen denne sommer.

Det er, som mange sikkert er bekendt med således, at Frederikshavn Kommune har indført en ny politik omkring udeserveringen. Flere af Sæbys Restauratører omkring Sæby Torv er pålagt en m2 pris på 600 kr. hvilket vil sige dobbelt takst end normalt.

De i forvejen hårdt pressede restauratører har, som mange sikkert ved, en mulighed for indtjening ved at kunne serverer deres mad i udendørs omgivelser – hvilket masser af turister og lokale elsker – når vejret tillader dette. Og alle kan vel blive enig om at det virkelig giver en kanon stemning, når man besøger en by – at der er liv om sommeren.

Det er jo således, at de pågældende restauratører har ganske kort tid til at hive en omsætning hjem – ja ca. 5 uger.

Det vil nu være sådan, at de bliver pålagt en stor afgift – ca. 32.000 kr. for at få lov til at skabe hygge og miljø i vores byer, når turister og andet godtfolk kommer til byen.

Men det er nu tilfældet, at de nævnte restauranter ikke har mulighed for en indtjening i sommerperioden. Dette må siges at være en stor bombe under det halmstrå, som er turismen. Det har vi trods alt stadig at klamre os til i denne ende af landet. Det er på tide politikerne får øjnene op for, hvad de har gang i. De er simpelthen pisket til at være erhvervs- og turistvenlige – og det i en hvis fart – hvis ikke turismen og hyggen som folk kommer efter bliver pillet væk. Det har vi simpelthen ikke råd til. Vi risikerer at flere restauratører smider håndklædet i ringen og siger farvel”, siger formanden for Sæby Handelsstandsforening Hans Ole Kalhøj.

34 kommentarer til “Byrådet lægger Sæby Torv øde hen til sommer” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

34 kommentarer til “Byrådet lægger Sæby Torv øde hen til sommer”

 • Lad os så få et turistvenligt byråd næste gang.

  PS Det er altså svært med “ligge” og “lægge” 🙂

 • Henrik Christensen

  Ja nogen gange går det hurtigt andre gange lidt for stærkt 😉

  Mvh. Henrik

 • Birgit Hansen

  Jeg er altså nødt til, som byrådsmedlem, at kommentere H. Nielsens kommentar.
  Det må stå klart, at socialdemokraterne har kæmpet en kamp for, at de takster skulle ligne Hjørring Kommunes. Der er prisen 115,-. Andre kommuner tager ikke noget. De mener nemlig, den aktivitet der genereres ved udeservering så rigeligt betaler sig. Jeg er helt enig i, at det er tudetosset, når flertallet har vedtaget denne ødelæggende takst. Pres de der kan presses, så vi får det ændret. Et af vores vækstspor er turisme. Vi skal have aktivitet i handelen. Det får vi ikke med de takster!
  Birgit Hansen byrådsmedlem A

 • Ja det lyder helt hen i hampen, som tidligere restauratør i Grenå kan jeg fortælle at vi gav 3500 kr for et areal på 100 kvm på torvet foran turistkontoret. Der havde man en forståelse for hvor vigtig det er at skabe en oase for turisterne. Det samme gælder jo når vores politikere rejser udenlands for at nyde den gode stemning og den folklore det skaber. Håber der er nogen der sidder med en dårlig smag i munden, dette er resultatet når man vælger politikere ind som ikke er kompetente. Så vores politikere skaber selv udkantsdanmark, husk det ved næste valg 🙂
  Men det er godtnok beskæmmende, da enhver kan regne ud hvor meget det vil kræve i ekstra omsætning for at kunne betale denne høje husleje. For ikke at tale om arbejdspladser der måtte gå tabt.

  Venligst
  Pia

 • Til Birgit Hansen
  Så må du forklare dig hvordan sammensætningen er i byrådet, da jeg mener der er rødt flertal ? som må have stemt for. Eller har jeg misforstået noget ?
  Jeg mener ikke det er handelsstandsforeningen opgave at presse, det må være optil det enkelte byrådsmedlems sunde fornuft. Er priserne det samme i Skagen og Frederikshavn ?

  Venligst Pia

 • Birgit Hansen

  Pia Pedersen
  Taksten på 600 kr. pr. kvm. er vedtaget med stemmer fra SF, V, C og Jeppe Kyk Løsgænger fra Skagen. Priserne er harmoniseret i kommunen. Jeg siger, man skal presse de politikere, man har stemt på. På den måde kan der være håb om at omgøre denne beslutning.

 • C.Christoffersen

  Hmm. Hvordan ved man, at en politiker er kompetent eller ikke. Alle politikker lover jo guld og grønne skove når der er valg, som vi jo så har om ikke så længe. Det er rigtig svært og gennemskue hvad de vil gøre. Men ellers kan jeg kun tilslutte mig det som er skrevet. Politikkerne er i gang med at skyde sig selv i foden. Det var nok en stor fejl som vi blev lagt sammen kommune mæssigt. Man får mere og mere opfattelsen af at det hele bliver (læs, skal) centraliseres i Frederikshavn. Hvor mon vores Sæby politikker er henne. De er ikke særligt synlige. Det går den vej hønsene skraber….bag ud.

 • Det er mig i den grad ubegribeligt at et V og C kan stemme for et sådan ødelæggende og turist fjendtlig foreslag, det er meget svært, at blive klog på hvad der er rødt og hvad der er blåt, i Folketinget er der rødt flertal, som agerer blåt, og i vores lille kommune har vi blå partier, som agerer rødt.

 • Birgit Hansen

  C. Christoffersen spørger:” hvor er de lokale politikere”? Jeg må svare således:

  Ole Rørbæk Jensen A stemte i mod taksten på 600 pr. kvm.

  Jørgen Tousgaard A stemte i mod

  Birgit Hansen A stemte i mod

  Brian Pedersen SF stemte for

  Søren Visti Jensen SF stemte for

  Lars Møller V stemte for

  Helle Madsen V stemte for

  Jens Porsborg C Stemte for

  Der har du de lokale politikeres stemmer i denne omtalte sag.

  Vi er faktisk nogle, der ikke ønsker at være sognerådspolitikere – det er bagud skrabende. Vi er valgt til at varetage hele kommunens ve og vel. Nogle er så bedre til det end andre. God weekend.

 • jeg må have misforstået noget omkring sammensætning af byrådet og omkring flertal v og sf og c samt hr kyk kan vel højest udgøre 14 ud af 31 eller har jeg
  ikke forstået det rigtigt

 • C.Christoffersen

  Til Birgit Hansen

  Tusind tak for svaret. Nu kan man da i det mindste se hvem som ikke skal ha´min stemme til byråds valget. Alle dem som stemte for, må virkeligt have en dårlig smag i munden. I kommunes pengekasse, selv om den ikke har det så godt, må det være pebernødder. Find nu de penge kære byråds politikker. I får dem mere end dobbelt igen, ved alle de turister som plejer at besøge os hver sommer.

 • Brian Pedersen

  Det meste af det som er skrevet her har intet med virkeligheden at gøre, da der er særlige regler for Sæby torv., hvor de opkrævede penge går retur til Sæby.
  Jeg vender tilbage med en redegørelse først i næste uge.

  Mvh. Formand for teknisk udvalg.

  Brian Pedersen

 • Helén Jansson

  Dette er ikke god lesing for en nordmann som elsker Sæby. Hva er vel sommeren på torvet uten dets gode atmosfære med muligheten til å sette seg ned for en matbit og litt å slukke tørsten med. Ta til fornuft!!!

 • Til Brian Pedersen.
  At pengene går retur til Sæby er vi klar over, men det er taksterne som forretningerne skal betale som er problemet, det burde du da have opfattet nu, også selvom du er sf.

 • Edel Sørensen

  Kære byråd:Hvad tænker I på,HVIS I TÆNKER??..Torvet i Sæby med udeservering og god musik,er noget der trækker folk til byen,hvorfor ødelægge det med den forhøjede afgift der tales om.Mange fra byens opland elsker lørdag formiddag her i Sæby,OG sådan skal det gerne blive ved med,at være.Tænk også på de penge det giver i byen.SÅ glem alt om de forhøjede takster.

 • Mette Gregersen

  Jeg må gnide mine øjne mange gange når jeg læser det her…. hvad sker der lige for vores lokalepolitikere ??? Hvordan i himlens navn kan man som bosiddende i Sæby sidde og lukke byens torv… der hvor ALLE mødes… Alle turister også . I skulle skamme jer !!! … jeg vil ikke skrive mere for det vil komme til at lyde meget voldsomt, og alt for negativt for jeg er vred – og skuffet.

 • Poul Sørensen

  Man bliver da mere forbavset når man hører, at der ikke har været opkrævet beløb de sidste 2 år. Så er det jo lige meget hvad prisen er. Er det den model der kører videre, så er der jo ikke nogen problem

 • Hvorfor skal det overhovedet koste noget?????
  Det kan da kun være en overskudsforretning at få så mange turister som muligt til byen.

 • Peter Jæger Christensen

  Sæby torv er et offentligt torv som tilhører alle byens borgere, går jeg ud fra. Det er en politisk og demokratisk beslutning, at der skal betales en afgift for benyttelse af arealet i forretningsøjemed, og det er helt i orden, mener jeg. Om beløbet er for højt eller ej ved jeg ikke.

  Men at det er den store turistmagnet, som man vil gøre det til, tror jeg ikke på. Min påstand er, at turisterne kommer her af helt andre årsager, og at hele herligheden på torvet blot er en sidegevinst, man kan få alle vegne, og det er fint.

  Og når nu priserne er ens over hele kommunen, ja så fravælger turisterne sikkert ikke Sæby af den grund.

 • Til Peter jæger Christensen
  Det lyder bestemt ikke til at du er her fra byen,og kender til vores torv. Det er utrolig godt besøgt om sommeren af vores turister, og de kommer der netop fordi de elsker den stemning der er der. Så måske skulle du prøve at ligge vejen forbi inden du kommer med sådan en udtalelse og selv nyde stemningen og snakke med de mange turister der hvert år vender tilbage til Sæby torv !!

 • Syntes det var bedre de gjorde noget mere ved den skilteskov som SVEND har uden for sin butik om sommeren så man kan køre ud fra torvet mere sikkert

 • Mette Gregersen

  Hej Arne

  Korriger mig hvis jeg tager fejl… men hvad vil du køre ud med fra torvet om sommeren? Det er jo lukket for biler ;O)

  Normalt må du jo også kun svinge til venstre ned ad Gr’ønnegade fra torvet, og der er ingen skilte :O)

  Go sommer.

 • Pia Sørensen

  Lad nu være med at tage betaling for at have ude servering på torvet…. Helt ærligt, hvor er vi henne????? Betaling for dit og dat. I skræmmer turister og herboende væk på den måde…. Det er så hyggeligt på torvet om sommeren, med alle borde og masser, MASSER, af turister og Sæbynitter og fra andre oplandsbyer….. Ihhhh hvor er det sørgeligt…….

 • Mikkel Kejser

  Jeg må, ligesom størstedelen her, også stille mig fuldstændig uforstående overfor byrådets beslutning. Jeg forstår det simpelthen ikke. Med hvilken fornuftig begrundelse hæves priserne frem for sænkes? Det er mit umiddelbare indtryk at kommunen i dag ikke er af de mest kapitalstærke i landet. Om det har rødder i en sammenlægning, økonomisk ‘krise’ eller andre forhold vil jeg ikke kommentere på, men for mig virker det underligt og en kende uklogt at forsøge at udligne lejen af offentlige kvm vha. en prisstigning. Samtidig må jeg sige at det virker bagvendt at ville satse på øget turisme i Sæby ved at påbegynde planer, lave et grundigt og tilsyneladende gennemtænkt arbejde i forhold til en udvidelse af Sæby Havn, miljøforskønnelse og så samtidig gøre forholdene for de forrretningsdrivende endnu sværere end de er i forvejen.

  Måske tænker man, at turisterne i Sæby gerne betaler en højere pris på deres varer, et, mener jeg, nødvendigt tiltag fra især de lokale restaurationer for at kunne betale den skyhøje pris. Men i min optik er det for det første en fejldisponering og et ugennemtænkt tiltag og for det næste et spørgsmål om at presse den lokale omsætning yderligere i knæ og sælge skindet før turisterne end er ankommet til Sæby.
  Der er så meget at værne om i Sæby. Det er man bare nødt til at erkende hvad end man er fra Frederikshavn eller andre omkringliggende byer. Sæbys udvikling skal ikke bekæmpes, men plejes og støttes så hele lokalområdet kan få glæde af hvad end der måtte blomstre af forretninger.
  Inden det hele går op i profitbyggeri af lejligheder på strategisk placerede og naturskønne områder og inden Sæby skræmmer samtlige turister væk er man efter min mening nødsaget til at vurdere eksistensgrundlaget.
  Store virksomheder ligger, heldigvis for det, fortsat i Sæby og flere kommer måske til hvis det fortsat kan være attraktivt. Det er da mit håb at dette varer ved, men skulle vi miste det, så ville det nu være rart at Sæby stadig er god og hyggelig, både for lokale men sandelig også for turisterne.
  Det er mit inderlige håb en dag at kunne flytte tilbage til Sæby og stifte familie en et godt og sundt miljø. Ikke blot som jeg husker det men måske, forhåbentlig, endnu bedre.

  Mvh. Mikkel Kejser

 • Mikkel Kejser

  Jeg mener naturligvis byggeri PÅ naturskønne områder!

 • Til Mette G.

  Når man i perioden inden torvet bliver lukket skal ud fra parkeringspladsen ved torvet skal man næsten have det halve af bilen ud i Grønnegade for at se om der kommer biler fra højre side inden man kan køre ud i gaden, OG DET SKYLDES DE SKILTE SOM SVEND HAR TIL AT STÅ PÅ HJØRNET AF TORVET OG GRØNNEGADE, hvis du ikke kan se de skilte står i vejen så kan der købes et gult armbind med 3 sorte prikker på og det vil jeg anbefale du anskaffer.

 • Det håber jeg virkelig ikke bliver en realitet !

  Min familie & jeg har nydt stemningen & spist mange på Sæby torv som plejer at ose af skøn stemning..

  Flyttede fra byen for længe siden men vi er så ofte som muligt i vores sommerhus i byen og håber da bestemt på en skøn sommer også på Sæby torv inkl. udendørsserveringen…..

  Når vi har gæster i sommerhuset er det særlig den helt specielle stemning på torvet der ” tryllebinder ” dem – Det må i simpelthen ikke ødelægge ellers bliver vi jo nød til at vise dem Skagen !

 • jeg læste lige hurtigt din kommentar Brian, og som jeg forstår går pengene godt nok til sæby, men dem i presser pengene ud af, får de noget tilbage eller hvad? for at øge den til 600 fra 300 er måske lige en smule i overkanten, og tvivler på der er særlig mange der har råd til det?

  i mine øjne er i ved at splitte min by ad. Turismen er en del af sæby og det er rigtig hyggeligt når endelig turisterne er her, det ville da være en skam hvis flere butikker ikke havde råd til borde udendørs?

 • Poul Sørensen

  Brug cyklen, eller gåben. Den oser heller ikke så meget.

 • Mette Gregersen

  Arne – du er jo charmerende som altid :O)

 • Til Poul S.

  En rigtig god ide med cyklen,,gælder det også de campingbus ejere der svinder havnen til både med og udsyn. 🙂

  Og mener du også de skal forbydes ned gennem byen,,det ville da være rart.

 • Til Mette G.

  Mange tak 🙂

 • Det var trist å lese om dette vedtaket vedr. torvet i Sæby! Jeg tror ikke at flertallet av turister i Sæby er de stenrike mennesker. De ferierer vel heller ved Rivieraen og andre mer sofistikerte områder.
  Ergo, vil ikke Sæbyturisten kunne betale så mye mer for å sitte utendørs med sin is, øl eller middag. Danmark er i utgangspunktet ikke noe lavprisland.
  Sæby var drømmestedet for meg og mine norske venner. Befolkningen og byen er noe av det fineste som finnes i Danmark.
  Men ikke mer hvis vi skal tvinges til å betale enda mer for å feriere her.
  Jeg håper virkelig at man omgjør dette vedtaket.
  Som det heter i “FJELLVETTREGLENE” >>> VEND OM I TIDE!

 • UHA SÆBY
  I 25 år har min kone, børn og jeg camperet på Hedebo Camping i Sæby!
  Hvorfor gør vi det?
  Vi elsker jeres nordjyske dialekt, Jeres smilende og venlige lokale befolkning. Handler i små butkker med særdeles god betjening.
  Nyder at være på torvet til musik og fadbamser. Der skabes en stemning hvor alle rystes sammen ved bordene og solen skinner. Det er bare skønt! Vi har prøvet mange andre steder, men kan ikke finde den stemning og kultur som findes på Sæby torv.
  Men alt det er måske på vej til at forsvinde, og det kan gå stærkt.
  Højere afgifter, butikker der må lukke, turister der forsvinder, erhvervsdrivende der mister modet og smilene der bliver forkerte.
  Det er ikke den rigtige vej.
  Husk at det er ikke meget der skal til for at udløse en lavine.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Byrådet lægger Sæby Torv øde hen til sommer' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger