Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

3. april 2013 - kl. 8:26 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhængig analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Ledigheden på laveste niveau siden januar 2012

Danmark

Mandag i denne uge offentliggjorde Danmarks Statistik tal for ledigheden i februar. Det var ventet, at vi ville se en lille stigning efter det kraftige fald i januar. Dagens tal viste et fald i ledigheden på 500 personer, dermed udgjorde ledigheden i februar 158.400 personer svarende til 6,0 % af arbejdsstyrken. Dermed ligger ledigheden på det laveste niveau siden januar 2012.

Det er glædeligt, at ledigheden igen faldt i februar oven på det store fald i januar, hvor ledigheden faldt med 4.000 personer. I de seneste tre år har ledigheden været stort set konstant på trods af en skuffende vækst. Sandheden er da også, at den konstante ledighed ikke skyldes et stabilt arbejdsmarked med en uændret beskæftigelse, men at arbejdsstyrken er faldet sammen med beskæftigelsen.

Fremadrettet tror vi på, at ledigheden vil være nogenlunde uændret igennem 2013, da vi tror på, at væksten vil være tilstrækkelig til at stabilisere arbejdsmarkedet. Vi ser dog ikke, at væksten for alvor vil kunne trække ledigheden nedad, før vi når ind i 2014 og 2015. Det ændrer imidlertid ikke ved, at de seneste måneders udvikling er positiv for dansk økonomi. Den usikre situation på arbejdsmarkedet har været en afgørende faktor for, at danskerne de sidste år har valgt at spare mere op. Og en bedring vil derfor være entydigt positiv. Endnu er det dog for tidligt og konkludere, at ledigheden endeligt er vendt.

Det ser da heller ikke ud til, at danskerne for alvor er klar til at bruge penge. Forbrugertilliden der afspejler danskernes syn på den nuværende og fremtidige situation var i marts på -2,1. Forbrugertilliden er altså fortsat på et meget lavt niveau, der signalerer, at vi ikke får noget opsving i privatforbruget lige foreløbig.

Renter

Onsdag i denne uge annoncerer den Europæiske Centralbank deres rentebeslutning. Her ventes det, at de vil lade renten være uændret.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER