Gratis medicingennemgang på Sæby Apotek

Gratis medicingennemgang på Sæby Apotek

28. marts 2013 - kl. 0:05 - af

DR og apotekerne sætter i uge 14, 15 og 16 fokus på danskernes forhold til medicin. Mange danskere bruger så meget medicin, at det kan være svært at holde styr på. Derfor tilbyder Sæby Apotek sammen med mere end 100 apoteker i resten af landet en medicingennemgang, som kan afdække problemer med medicinen

”Hvis man fast bruger fem slags medicin eller mere, er der al mulig grund til at få kigget sin medicin igennem. Hvis man ikke bruger sin medicin korrekt, så kan man blive mere syg i stedet for at få den nødvendige hjælp. De tørre tal er, at 700.000 danskere bruger mere end fem slags medicin, og at medicinrelaterede problemer hvert år koster samfun- det 4-6 milliarder kroner. Og oven i kommer de menneskelige omkostninger. Så jeg hå- ber, at mange vil tage imod tilbuddet,” siger apoteker Preben Smed Jeppesen fra Sæby Apotek.

Ved medicingennemgangen vurderer apotekets farmaceut, om den medicinske behand- ling er hensigtsmæssig, om der er problemer med bivirkninger, og om medicinen bruges korrekt og sikkert. Det kan bidrage til en meget bedre medicinering, mener apoteker Sæ- by.

”Medicinproblemer kan have stor betydning for den enkelte. I stedet for at få det bedre kan man få det dårligere, alt lige fra svimmelhed, sløvhed eller andre mindre alvorlige symptomer. Men der kan også være tale om mere alvorlige problemer, som fører til ind- læggelse og alvorlige forværringer i den enkeltes tilstand,” siger Preben Smed Jeppesen. Apotekeren er glad for, at DR er med til at sætte fokus på medicin, fordi al medicin kan være farlig, hvis ikke man bruger den efter hensigten. Og jo flere slags medicin man bru- ger, jo større er risikoen for misforståelser.

”Der kan opstå problemer og misforståelser mange steder. Mange får udskrevet medicin af flere forskellige læger, for eksempel speciallæger, sygehuslæger og praktiserende læ- ger. Mange borgeres medicin skifter navn med jævne mellemrum. Nogle medicinbrugere har også håndkøbsmedicin eller naturlægemidler ved siden af deres receptmedicin. Små ting kan få store konsekvenser, og det kan en medicingennemgang afdække,” siger Pre- ben Smed Jeppesen.

Medicingennemgangen foregår onsdag 10. april på apoteker i hele landet, hvor farmaceu- ter vil gennemgå de tilmeldtes medicin. Gennemgangen sker på samme vilkår som en- hver anden medicingennemgang. Alle oplysninger vil altså blive behandlet fortroligt, og hvis der er behov for at ændre i medicinen, vil det være den praktiserende læge, der gør det.

Listen over de apoteker, der deltager i kampagnen, ligger på www.apoteket.dk, og tilmel- ding foregår til det enkelte apotek. Det kan ske telefonisk, på mail eller ved at henvende sig personligt på det enkelte apotek. Der er et begrænset antal pladser, og tilmelding fo- regår efter først til mølle-princippet.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Gratis medicingennemgang på Sæby Apotek' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger