I år kommer dit påskeæg fra en fisk

I år kommer dit påskeæg fra en fisk

15. marts 2013 - kl. 13:55 - af

Påske betyder bugnende frokostborde, hygge med familien og selvfølgelig påskeæg. Men hvis fiskehandler Helene Aaen fra Klostergydens-fisk får sin vilje, skal du hente dine påskeæg i havet i år. Stenbiderrogn er nemlig i sæson netop nu, så måske er det tid til en ny påsketradition?

Det bliver nok svært at få børnene til at male påskemotiver på dem, men æg fra kvabsoen – den såkaldte ”stenbiderrogn” – er helt oplagt at sætte på bordet, når familien samles for at hygge i påskedagene. Lige nu gyder stenbiderne nemlig i de danske fjorde, og fiskehandlerne disker op med store mængder af den delikate rogn, der sommetider kaldes nordens kaviar.

Fiskehandler i gavehumør
”Stenbiderrognen er for mig den mest fantastiske rogn, man kan få på vores breddegrader”, fortæller fiskehandler Helene Aaen. ”Det er en lækker og smuk råvare, men mange er slet ikke klar over, hvor delikat stenbiderrogn egentlig er. Det synes jeg er synd, og derfor har jeg besluttet at forære 3 kilo væk op til påske”, fortæller en gavmild fiskehandler.

Det foregår i ”Madlegen med Nordens Kaviar”, som en række fiskehandlere har søsat sammen. I Madlegen kan alle gøre sig fortjent til 100 gram gratis stenbiderrogn fra den lokale fiskehandler, men kun hvis man inviterer venner eller familie til et påskearrangement. Stenbiderrogn er nemlig noget, der skal deles. Hvis man får mindst fire personer til at deltage i sit påskearrangement, vanker der gratis stenbiderrogn.

Man kan tilmelde sig Madlegen frem til 22. marts, invitere sine gæster og holde øje med sine tilmeldinger på hjemmesiden www.nordenskaviar.dk. Hvis man er hurtig og får nok tilmeldinger i tide, kan man altså sikre sig 100 gram stenbiderrogn fra Klostergydens-fisk til påskefrokosten.

”For os fiskehandlere er det vigtigt hele tiden at sætte fokus på de fantastiske varer, der kommer fra havet. Danskerne spiser jo på trods af alle anbefalinger stadig ikke nok fisk. Det kan undre i et land med mere end 7.300 kilometer kystlinje og masser af gode maritime råvarer – også i de kolde måneder,” afslutter fiskehandleren, der altså er i gavehumør helt frem til 22. marts.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'I år kommer dit påskeæg fra en fisk' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER