Bevaringsforeningen: Sæby – Før, nu og aldrig…

Bevaringsforeningen: Sæby – Før, nu og aldrig…

13. marts 2013 - kl. 7:30 - af

Sæby bevaringsforening har igangsat et meget stort projekt om dokumentation af Sæbys arkitekturs historie. Det dækker over både de enkelte huse og om det generelle bymiljø.

Projektet indeholder en dataopsamlingsdel, en behandlingsdel og en præsentationsdel.

Dataopsamling drejer sig bl.a. Om SAVE registrering, om interview med ældre borgere, indsamling af nye og gamle billeder m.m. Behandlingsdelen består af sammenfletning af alle disse oplysninger, så de bliver sat sammen så de kan bruges sammen. Sådan at forstå, at når man søger på en adresse får man al information om det pågældende hus eller plads. Præsentationsdelen vil komme til at bestå af en web del som bliver brugerfladen til alle disse informationer samt diverse øvrige hjemmesider, elektroniske nyheder og papir materialer. Blandt andet har Bevaringsforeningen indgået et samarbejde med bl.a. Sæby Turistforening, Sæby Museum, Byhistorisk arkiv og Sæby Miniby. Dette er som det fremgår et meget stort projekt og derfor har Sæby Bevaringsforening brug for alt den hjælp som vi kan få. ”Dette er en enestående chance for at dokumenter Sæbys historie og vi er helt sikre på, at mange ønsker at tage del i et så unikt projekt som dette.” udtaler Lars-Henrik Hyttel som er en af initiativtagerne til projektet.

Overskriften på projektet hentyder til den ønskede opsamling af informationer, dækker over Sæby som det var og som det er i dag. Nutiden er jo det, som om en årrække vil være gamle dage. Samt en registrering af de projekter som aldrig blev til noget. Det kan eksempelvis være gamle bygningstegninger fra arkitekt Harald Nielsens tegnestue til byplaner som aldrig kom længere end til tegnebordet eller den offentlige debat.

Sæby Bevaringsforening afholder generalforsamling i Retfærdigheden den 18/3 kl. 19.00, og efter generalforsamlingen kl. 20:00 vil projektet blive præsenteret, og efterfølgende er oplæg omkring indsamling af erindringer fra lokal miljøet af Museumsinspektør Jens Thidemann. Der er gratis adgang og alle er velkomne, desuden byder foreningen på kaffe eller en forfriskning undervejs.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Bevaringsforeningen: Sæby - Før, nu og aldrig...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER