Velfærdsteknologi på Sæby Ældrecenter

Velfærdsteknologi på Sæby Ældrecenter

11. marts 2013 - kl. 11:47 - af

På sit møde onsdag den 6. marts godkendte et enigt socialudvalg projektet Samtidens plejecenter. ”Det handler om at vi på Sæby Ældrecenter vil eksperimentere med velfærdsteknologi. Vi tror på, at vi sammen med medarbejderne, beboerne og de pårørende kan finde nye og bedre måder at løse opgaverne på” fortæller Peter E. Nielsen – formand for Socialudvalget i Frederikshavn Kommune. Formanden fortsætter ”Bruger vi velfærdsteknologien rigtigt, kan vi både gøre noget for vores beboerne – de kan måske blive mere selvhjulpne – men også for vores medarbejdere. Vi vil gerne undgå at vores medarbejdere nedslides.”

”Projektet skal være med til at finde ud af, hvordan man kan gøre medarbejdere, beboere og plejecentre klar til fremtiden med brug af velfærdsteknologi.” fortæller projektleder Hanne Engholm Hansen. ”Derudover skal projektet være med til at kortlægge hvilke velfærdsteknologier, der vil være hensigtsmæssige at benytte i et eksisterende plejecenterbyggeri.”

”Jeg er glad for at et enigt udvalg står bag beslutningen. For os er det her projekt vigtigt, og vi ser frem til at høre om spændende resultater i løbet af 2013” afslutter formanden.

Fakta:
I løbet af 2013 vil der blive gennemført en række eksperimenter med velfærdsteknologi på Sæby ældrecenter. Målet er at se på om de arbejdsgange der er på Sæby ældrecenter kan gøres enklere og om Frederikshavn Kommune efterfølgende kan bruge erfaringerne herfra på andre ældrecentre og andre steder i kommunen.

Frederikshavn Kommune forholder sig til velfærdsteknologi på den måde at det er teknologier, der understøtter arbejdsgange for medarbejderen og/eller assisterer borgeren i forhold til at blive mere selvhjulpne. Velfærdsteknologier kan være vaske-tørre-toiletter, automatiske senge, teknologi til påmindelse om medicingivning og sensorteknologier, der eksempelvis kan give besked om fald. Der er mange velfærdsteknologiske muligheder, og det handler om at finde de løsninger, der giver mening ud fra et borgerperspektiv, et medarbejderperspektiv og et økonomisk perspektiv.

Projektet er en del af Frederikshavn Kommunes overordnende strategi med digitalisering og velfærdsteknologi. Politikerne har afsat en investeringspulje på 60 mio kr til digitalisering og velfærdsteknologi. Der er samtidig regnet med at digitalisering og velfærdsteknologi kan reducere de kommunale udgifter med 30 mio om året.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Velfærdsteknologi på Sæby Ældrecenter ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger