Sæby Kirke udfordre byens institutioner

Sæby Kirke udfordre byens institutioner

11. marts 2013 - kl. 8:03 - af

Brolæggervejens Børnehave og Børnegården har taget imod en udfordring!

Menighedsrådet ved Sæby Kirke ønsker at skabe nytænkning omkring familiegudstjenesterne i Sæby Kirke. I den forbindelse har sognepræst Keld Skovgaard, sognemedhjælper Birgit Aaen og næstformanden i Sæby menighedsråd Jeanette Andersen besluttet at invitere byens institutioner til på skift at samarbejde om små projekter, som skal munde ud i eksempelvis udstillinger i Kirken. Det er et stort ønske fra kirken og menighedsrådet at se flere børn og forældre i kirken og derfor virker dette projekt som en oplagt mulighed.

Vi lever i et multietnisk samfund – også i Sæby, hvor bl.a. Kirken repræsenterer én af vore danske kulturarve. I institutionerne har vi mange tosprogede børn, hvilket betyder en mangfoldighed af kulturer, traditioner og trosretninger. Børnehaven skal rumme mange forskelligheder og leve trygt med hinanden i vores fælles hverdag. Et væsentligt element i vore institutioners fællesskabsforståelse bygger på respekt for hinanden, derfor blev vi i personalegruppen enige om, at det var oplagt at åbne vore egne døre og tage imod Kirkens udfordring. At være i dialog! At være åbne! At være nysgerrige!
Kirken har givet børnehaverne en opgave med temaet ”Nyt liv”, som passer til teksten, som der læses ved familiegudstjenesten den 17. marts. Vi har fået frie hænder til at bruge vores fantasi og kirken har stillet materialer til rådighed.

Nyt liv – en åben (dreje)bog, hvor teksten endnu ikke er skrevet.
Børnehaverne valgte at læse teksten fra biblen, som én måde at anskue temaet ”nyt liv”. Derefter snakkede vi om, hvad nyt liv også kunne være. Abstrakt for nogen og ligetil for andre. Børnene har tegnet, hvad de kom til at tænke på. Tegningerne blev brugt som inspiration til små malerier, som børnene efterfølgende lavede. Drejebogen med tegningerne og børnenes udsagn vil være en del af udstillingen i kirken sammen med de små malerier.
At tegne en tegning og farvelægge den, er én opgave, men at male det samme motiv på et lærred er faktisk en udfordring – så sker der noget nyt!
”Det bliver kunst”; siger Frederik!
Og for pædagogen har processen været en gave – at lytte til børnenes fortællinger og se deres fantasi udfolde sig er altid spændende.

Udstillingen vil være i kirken til efter påske og alle er velkommen til at komme og se det fantastiske resultat børnene hver især har lavet.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Kirke udfordre byens institutioner' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER