Apoteket: Den rigtige sæbe til det rigtige problem

Apoteket: Den rigtige sæbe til det rigtige problem

10. marts 2013 - kl. 0:06 - af

I sidste uge skrev vi om intimsæbe og beskyttelse af intimområdet (se artiklen her), i denne uge skal det handle om sæber til særlige problemer.

Skæl: De fleste ved at der findes skælshampoo – men hvor mange har tænkt over at der er forskel på skæl? Vi har alle skæl, de fleste opdager det bare ikke fordi skællet bliver vasket væk med shampooen fra hårvasken. Almindelige skæl som vi alle har, er døde hudceller der afstødes fra hovedbunden. Alt efter hvordan vores hovedbund reagerer på ydre påvirkninger kan skællene være tørre og drysse fra håret eller fedtede og klistre til håret.

Psoriasis: Det er heldigvis kun en mindre del af befolkningen der lider af psoriasis, men for de der har problemet er det meget generende og ødelæggende for livskvaliteten. Der findes desværre ikke nogen god behandling, men man kan dæmpe symptomerne. På apoteket har vi shampooer og cremer der plejer psoriasishud, og kan løsne skæleksem. Vores produkter kan ikke gøre det ud for egentlig behandling, men de kan lette livet med psoriasis.

Eksem og sensitiv hud: Eksemhud er kendetegnet ved at være tør og irriteret. Det er vigtigt at bruge fede cremer til at pleje huden og genoprette hudens elasticitet. Det er også vigtigt at overveje hvilken sæbe man bruger. Almindelig sæbe affedter og udtørrer huden. Normalt er dette ikke et problem da vores hud hurtigt har kompenseret for tabet af fedtstoffer. Eksemhud mangler fedtstof i forvejen og kan ikke kompensere. På apoteket har vi vaskeprodukter uden sæbe, der renser huden, uden at virke affedtende, naturligvis uden parfume.

Sår og småskrammer: Her afviger vi lidt fra dagens tema – for man bør slet ikke bruge sæbe til at rense sår! Så vidt muligt skal man bruge lunkent vand direkte fra hanen, eller hvis man er nervøs for at vandet vil svide bruge frisk, kogt, afkølet vand med lidt salt i, 1 knivspids salt per deciliter vand. Start med at vaske hænderne grundigt med vand og sæbe inden du begynder at rense såret. Er der urenheder i såret, så lad strålen fra vandhanen være tilstrækkelig kraftig til at rense såret. Hudflige bør klippes af med en ren og skarp saks. Hvis hudflige bliver siddende kan de danne gode vækstbetingelser for bakterier. Når såret er renset skal det beskyttes mod urenheder, sæt et tætsluttende plaster på. Det er en myte at et sår skal have luft, den nyere forskning viser at den bedste sårheling sker når såret får fred og et fugtigt miljø.

Sprukne fødder: hård hud på fødderne kan udvikle sig til sprukne hæle og være årsag til meget ubehag. Hælene sprækker fordi huden ikke længere er elastisk nok til at klare vægtpåvirkningen fra kroppen når vi går. Hård hud og sprukne hæle behandles med fodbade med en særlig sæbe der er med til at løsne den hårde hud, så den kan skrabes af, med en blid skraber – fodhøvle er aldeles uegnede da man risikerer at ødelægge den nye og bløde hud. Når fødderne er blødt op kan man bruge særlige plejende cremer der blødgør og genopbygger.

Tynd og porøs hud: Huden kan blive så tynd at vand kan være irriterende. Selv ikke sæberne til eksemhud er anvendelige, fordi de skal skylles af. Der findes særlige rensende cremer der kan bruges til vask uden vand og samtidig plejer huden.

Kom og besøg os på apoteket – vi hjælper gerne med at finde den helt rigtige sæbe til netop dit behov.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Apoteket: Den rigtige sæbe til det rigtige problem' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER