Skamplet i Sæby bliver til beboelsesejendom

Skamplet i Sæby bliver til beboelsesejendom

9. marts 2013 - kl. 0:06 - af

På vegne af Kurt Strøm har BJK søgt om tilladelse til at opføre en ren beboelsesejendom på ovennævnte adresse, dvs. en bebyggelse i 3 etager uden kælder og med i alt 6 boliger.

I sommeren 2011 blev der meddelt byggetilladelse til opførelse af en 2 etages ejendom med 2 butikker i stuen og 2 boliger på 1. sal, men byggeriet blev aldrig påbegyndt, da det ikke var muligt for bygherren at finde lejere/købere til butiksarealerne i stueetagen, hvorfor der så blev søgt om at ændre stueetagen til boligformål.

Af lokalplanen fremgår det, at er i stueetagen langs Lille Nytorv, Vestergade, Grønnegade og Torvet kan der kun etableres butikker til detailhandel, restauranter, hoteller, cafeer, offentlige samt halvoffentlige servicebutikker, hvorfor der skal ansøges om dispensation fra lokalplanens anvendelsesbestemmelser for bebyggelsens stueetage.

Der er ikke iværksat naboorientering, men der er udsendt høring til Sæby Handelsstandsforening, der fremsender følgende:
Principielt er bestyrelsen af den holdning, at den bestående centerplan skal følges og dermed kun erhvervsudnyttelse i stueetagen. Et flertal i bestyrelsen er dog af den mening, at der ønskes bebyggelse på den tomme grund, der nu i mange år har skæmmet Sæbys midtby, skønt der så må tillades beboelse i stueetagen. Bestyrelsen ønsker dog, at man i forhandling med bygherren primært ønsker erhverv i stueetagen og beboelse på 1. sal, men bestyrelsen vil heller ikke stille sig i vejen for andre muligheder af nævnte grund.

For at fastholde et attraktivt bymiljø, er det væsentligt, langs gaden at sikre kundeorienterede anvendelser i stueetagen. Det skal være interessant at færdes i gaden og midtbyen som helhed.

Med beliggenheden i den vestlige ende af gågaden kan det overvejes, om ikke blot opførelse af bebyggelse på dette sted vil være et positivt tiltag for bymiljøet.

Handelsstandsforeningen er ikke entydig i sin udtalelse. På den ene side ønskes erhvervsanvendelse i stueetagen fastholdt, men på den anden side vejer det tungt, at grunden har ligget tom så længe, og bare der sker noget prioriteres højt.

Teknik og Miljø har nu indstillet, at byggeriet med indretning af beboelse i stueetagen Vestergade 12 søges realiseret indenfor rammerne og gældende lokalplan, men giver naboorienteringen anledning til bemærkninger, må sagen genoptages.

7 kommentarer til “Skamplet i Sæby bliver til beboelsesejendom” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

7 kommentarer til “Skamplet i Sæby bliver til beboelsesejendom”

 • ÅHHH NEEJ! ikke flere >Børge Juel byggerier, alt andet ind det i midtbyen manden splitter jo fuldstændig ,den her by af og får lov til det. Så hellere en tom bygge-tomte med en et bed og en grøn græsplæne

 • Jørgen Kristensen

  Det er da godt der endelig bliver taget vare på denne skamplet næsten lige midt i byen. Nu har den skæmmet på det grusomste siden 2004. Jeg synes det er godt der nogen der vil bygge på grunden uanset benyttelse.

  Jeg er sikker på at BJK vil bygge et pænt og gendigent byggeri. Bare se på havnen hvor alt det nye byggeri virkelig pynter på havnen. Tænk på alternativet og tænk på hvordan det så ud før

 • hvor har BJK bygget noget der er pænt? overhold nu lokalplanen, og giv ingen dispensation denne gang.

 • BJK´ S byggeri på havnen er efter min, og mange andres mening en omgang makværk. Bolligblokkene ud mod havet ,,ligner et kontor landskab og det der ligger på havnefronten , ligner et polsk svar på et wanna be skagen arkitektur. Så er Havnebo det eneste mesterværk der ligger der i nærheden men det har BJK jo heller ikke noget med at gøre.

 • Arnold Andersen

  Når man ser på bevaringsarbejde, drejer det sig om at se på overenstemmelse og harmoni i bygningsmassen. Sæbys bymiljø såvel i bymidten som i Algadekvarteret udgør en arkitektonisk helhed, der på ingen måde må spoleres af 3 etagers og lignende byggerier. Det glæder mig derfor, at bevaringsforeningen er vågnet op af tornerosesøvnen, og formentlig træder i karakter. Det ser ud til at haste!

  Fhv. formand for Sæby Kommunes Bevaringsforening

 • Margit Isaksen

  Jeg har kun ros overfor initiativet med en ny flot gedigen bygning, opført af BJK, som også er kendt for kvalitets byggeri.

  Byen burde glæde sig over et nyt tiltag og et fjernet gitter med videre, og hellere beboelse end byen fyldt op med tiltag tilsvarende nogle byer langs vestkysten, der udstråler en lukket by om vinteren.
  M.I.

 • Vi kan da takke bjk for at der er kommet liv på havnen.og det samme vil der også ske i byen.Jeg tror ikke at A.G.N hvad han snakker om polsk makværk .skagen wanna be,hvad er det for en gang blar at lukke ud.Det er da noget flotte bygninger han har lavet.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skamplet i Sæby bliver til beboelsesejendom' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger