Finans: Spar 46 procent på boligkøbet…

Finans: Spar 46 procent på boligkøbet…

8. marts 2013 - kl. 0:07 - af

Køber du en bolig på tvangsauktion, kan du i gennemsnit spare 46 procent.

Der er mange penge at spare, hvis man køber en villa på tvangsauktion. Det viser en undersøgelse fra boliga, på baggrund af tal fra itvang.dk. Ifølge undersøgelsen bliver boliger på tvangsauktion i gennemsnit handlet til en pris, som ligger 42 procent under den offentlige vurdering. Og da villaer i fri handel i gennemsnit bliver handlet til en pris, som ligger 4,4 procent over den offentlige vurdering, er den samlede besparelse altså godt 46 procent.

Ikke mindst Region Sjællands villaer bliver handlet meget billigt, med en gennemsnitlig pris som ligger 47 procent under den offentlige vurdering. I hovedstadsregionen er forskellen kun 28 procent, mens køberne af villaer på tvangsauktion i Region Midtjylland, Region Nordjylland og Region Syddanmark har betalt henholdsvis 43 procent, 45 procent og 39 procent mindre end den offentlige vurdering.

Til “gengæld” for den høje rabat får man en langt ringere sikkerhed end ved en almindelig bolighandel. Man køber således boligen som beset, og da der ikke udarbejdes en tilstandsrapport for ejendommen i forbindelse med en tvangsauktion, er det heller ikke muligt at tegne en ejerskifteforsikring. Ligeledes er der heller ikke nogen ejendomsmægler at hænge eventuelle fejlagtige oplysninger op på. Men er man parat til at løbe den ekstra risiko, der er i forbindelse med køb af bolig på tvangsauktion, er der altså mange penge at spare.

Læs mere: Her er landets billigste boligpriser

Af Claus Forrai, finansbureauet.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Finans: Spar 46 procent på boligkøbet...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger