Kommunen ønsker input om den kommende Sundhedspolitik

5. marts 2013 - kl. 0:03 - af

Der er sikkert ligeså mange meninger om sundhed som der er borgere i Frederikshavn Kommune – hvis ikke flere. Frederikshavn Kommune vil derfor gerne bede om borgernes input om den kommende Sundhedspolitik – for at sikre, at den repræsenterer Frederikshavn Kommune bedst muligt.

Frederikshavn Kommune arbejder i øjeblikket på udarbejdelsen af en ny Sundhedspolitik, hvilken er den anden af slagsen siden kommunesammenlægningen i 2007. For at sikre en mere nærværende politik, så vil kommunen gerne få så mange som muligt af borgerne i tale. Dette for at ’nedbryde kommuneskranken’ så at sige og komme endnu tættere på borgerne og deres synspunkter.

Derfor er der bl.a. oprettet en Facebook profil for Sundhedspolitikken, hvor kommunen gerne vil have så mange af kommunens borgere som muligt i dialog omkring kommunens arbejde med sundhed og udarbejdelsen af Sundhedspolitikken, her især dem som er aktive på de sociale medier. Der er også til formålet oprettet en blog, hvor der kan læses om flere sundhedsrelaterede oplysninger og aktiviteter som relaterer til arbejdet med den nye Sundhedspolitik.

Dette hænger godt sammen med de ønsker som Sundhedsudvalget i Frederikshavn Kommune har haft fra starten af arbejdet med politikken. Det vil sige, at kommunens kommende Sundhedspolitik skal være dynamisk, nyskabende og involvere borgerne i så høj grad som muligt. Men det er ligeså vigtigt, at den skaber bedre grundlag for helhedstænkning i forhold til kommunens sundhedsindsats, er et udtryk for den bedste mulige viden på området, samt giver mulighed for at gøre en forskel i borgernes nærmiljø. Her er der også sat stor fokus på de mange og forskelligartede frivillige sociale foreninger, organisationer og grup­per samt fritidsforeninger og -tilbud der findes i kommunen. Disse organisationer, foreninger og grupperinger har en vigtig funktion i forhold til, at styrke sammenhængskraften mellem kommunen og lokalsamfundene. Her ikke mindst i forhold til det sundhedsfremmende og forebyggende arbejde.

Med den kommende sundhedspolitik har vi taget store skridt imod at skabe et samarbejde på tværs af sundhedsindsatserne, dels i kommunen, men også i forhold til den praktiserende læge, sygehusene og de frivillige, til stor glæde og gavn for kommunens borgere” fastslår, Anders Broholm, formand for Sundhedsudvalget i Frederikshavn Kommune.

Fokus på sundhed på tværs

Der er i øjeblikket stor fokus på sammentænkning og koordinering af sundhedsindsatserne i Frederikshavn Kommune. Her er der blandt andet et oprettet et særligt forum på øverste ledelsesniveau med fokus på sundhed på tværs. Ligeledes er der i Sundhedspolitikken lagt op til, at alle kommunens Centre udarbejder deres egne særlige sundhedsdelplaner, hvor de har mulighed for at sætte fokus på hvordan de tager fat i opgaven med at sikre borgerne størst mulighed for at få et sundt og godt liv.

Sundhed på tværs af de kommunale fagcentre er højt på dagsordenen, og nyder stor opbakning og tilslutning fra den øverste ledelse i Frederikshavn Kommune. Vi ser den kommende Sundhedspolitik som en central brik i den samlede sundhedsindsats i kommunen og et vigtigt pejlemærke for sundhedsarbejdet i kommunens centre” forklarer Jytte Egetoft Thøgersen, chef for Center for Sundhed og Ældre i Frederikshavn Kommune.

Herudover, så er alle politiske udvalg blevet informeret og inddraget undervejs i processen med udarbejdelsen af Sundhedspolitikken – og har på nuværende tidspunkt fået det første udkast til politikken til høring. Det samme gælder ligeledes for kommunens Ældre- og Handicapråd, og i særlig grad kommunens Sundhedsråd, som repræsenterer en bred vifte af forskellige interessenter i kommunen med særlig fokus på sundhed.

Men for at sikre så bred involvering som muligt, så vil Frederikshavn Kommune gerne opfordre så mange af kommunens borgere som muligt til at give deres mening til kende. Her kan de komme i kontakt med kommunens medarbejdere via kommunens hjemmeside, ved at sende mail, eller via den Facebook side som er specielt oprettet til formålet.

For yderligere oplysninger, kontakt Anders Broholm, formand for Frederikshavn Kommunes Sundhedsudvalg eller Haukur S. Thorsteinsson, planlægger i Center for Handicap og Psykiatri.

Sundhedspolitikkens Facebook side:

https://www.facebook.com/FrederikshavnKommunesSundhedspolitik

Sundhedspolitikkens Tumblr blog:

http://sundhedspolitikfhk.tumblr.com/

Sundhedspolitikken – første udkast:

http://frederikshavn.dk/Documents/center_for_sundhed_og_aeldre/Sundhedspolitik%20-%201.%20udkast.pdf

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kommunen ønsker input om den kommende Sundhedspolitik' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger