Spar Nord Sæby: Du kan stadig undgå skattesmækket

Spar Nord Sæby: Du kan stadig undgå skattesmækket

4. marts 2013 - kl. 13:27 - af

Nye pensionsregler har bragt mere end 100.000 danskere i risikozonen for at få en betydelig efterregning fra SKAT på årsopgørelsen for 2012. SKAT sendte årsopgørelserne ud i de første dage af marts, men Spar Nord Sæby peger på, at du stadig kan undgå skattesmækket.

Omkring 120.000 danskere har ifølge Spar Nord Sæby muligvis fået en efterregning fra SKAT foranlediget af nye pensionsregler. De nye regler halverede i 2012 fradragsretten ved indbetaling på en ratepension således, at indbetalinger over 50.000 kroner ikke længere er fradragsberettigede.

For topskatteydere betyder det en skatteregning på 52,5 procent af de indbetalinger på ratepensionen, der overstiger den nye grænse på 50.000 kroner.

– Der er nok en del danskere, som har fået lidt af et chok, da de åbnede årsopgørelsen i år. For hvis du betaler topskat og eksempelvis har indbetalt 75.000 kroner på din ratepension i 2012, så vil det i sig selv udløse en restskat på mere end 13.000 kroner, hvis ikke du har taget højde for det på selvangivelsen, forklarer Privatkundechef Anders Krøgh i Spar Nord Sæby.

Han pointerer videre, at mere end 300.000 danskere i 2011 indbetalte på privattegnede ratepensionsordninger, der som udgangspunkt ikke automatisk justeres efter de nye grænser for fradragsberettigede indbetalinger, og som derfor kan resultere i restskat på årsopgørelsen for 2012.

Men der er flere måder at undgå restskatten på, og den mulighed gælder ikke bare for 2012, men også for tidligere år.

– Du kan undgå skatteregningen ved at trække en del af dine indbetalinger tilbage, men du kan også vælge at flytte indbetalingerne til eksempelvis en livrente, hvor du stadig har ubegrænset skattefradrag på dine indbetalinger, siger Anders Krøgh og fortsætter:

– Og hvis det viser sig, at du også har fået et skattesmæk i 2011 og 2010 som følge af for høje indbetalinger på ratepensionen, så kan du også få de beløb tilbage. Så der kan godt blive tale om relativt store beløb.

Sådan gør du
Anders Krøgh opfordrer til at tjekke årsopgørelsens rubrik 16 om pensioner, dagpenge og stipendier. Heraf fremgår det nemlig, om den skattepligtige indkomst er opskrevet som følge af større pensionsindbetalinger i løbet af 2012, end der kan bringes til fradrag.

– Det er faktisk ret nemt at overskue, for hvis der står et beløb i rubrik 16, så skyldes det i de fleste tilfælde, at du har overskredet grænsen for de fradragsberettigede indbetalinger, uddyber han.

Han opfordrer til at kontakte sin bank- eller pensionsrådgiver, hvis der er behov for at lave ændringer i årsopgørelsen og i samme forbindelse få justeret indbetalingerne fremadrettet:

– Som udgangspunkt er det kun de pensionsordninger, som administreres af din arbejdsgiver, der automatisk justeres i takt med, at loftet for fradragsberettigede indbetalinger er blevet sænket. Da indbetalingsloftet gælder alle dine pensionsordninger, skal du selv huske at justere dine private ordninger, slutter Anders Krøgh.

KPMG: Tjek også disse rubrikker
Ud over pensionsindbetalinger har KPMG også erfaret, at danskerne ofte ikke forholder sig aktivt til muligheden for at opnå blandt andet servicefradrag og fradrag i forbindelse med konvertering af lån.

Ifølge KPMG vil nedenstående fem områder på årsopgørelsen derfor også være relevante at forholde sig til:

–       Servicefradrag (rubrik 460) på op til 15.000 kroner per voksen i husstanden for rengørings- og havearbejde, børnepasning samt diverse vedligeholdelsesarbejde i boligen.

–       Fradrag for garantiprovision i forbindelse med konvertering af prioritetslån – eksempelvis realkreditlån (rubrik 44).

–       25 procent rabat på beskatning af fri telefon (rubrik 11), hvis både du og din ægtefælle har fri telefon, og hvis den samlede værdi heraf overstiger 3.300 kroner.

–       Befordringsfradrag for kørsel mellem hjem og arbejde (rubrik 51) udregnet efter den mest hensigtsmæssige vej – der ikke nødvendigvis er den korteste vej.

–       Fradrag for underholdsbidrag (rubrik 55) til tidligere ægtefælle samt børnebidrag.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Anders Krøgh, Privatkundechef
Spar Nord Sæby
Telefon: 9689 0435
E-mail: akg@sparnord.dk

Om Spar Nord
Med næsten 325.000 kunder, cirka 1.600 medarbejdere og 90 lokale banker (filialer) over hele landet er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. Banken har gennem finanskrisen hvert år leveret trecifrede millionoverskud og landede i 2012 et overskud før skat på 290 millioner kroner.

Spar Nord ejes af flere end 125.000 aktionærer.

For yderligere information se www.sparnord.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spar Nord Sæby: Du kan stadig undgå skattesmækket' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger