Mønter og frimærker trak samlere til

Mønter og frimærker trak samlere til

4. marts 2013 - kl. 9:37 - af

Samler man på mønter eller frimærker og har respekt for sig selv, så er der kun et at gøre, og det er at møde op i Hjallerup hvert forår, når Østvendsyssel Frimærke og Møntklub inviterer på Bytte- og Samlermesse.

Opfordringen må have virket, for som dagen skred frem, myldrede folk ind på Hjallerup skole, hvor messen fandt sted. Her var der alt hvad hjertet kunne begære af både mønter, frimærker og postkort. Indtil flere professionelle handlere stillede op, med alt hvad en samler har brug for – og ikke mindst var der et bredt udvalg for enhver pengepung. For en uindviet person kunne det nemt være et chok at se en gammel dansk 500 kroneseddel til kr. 20.000,- eller et flot svensk frimærke til kr. 13.500,-. Ikke desto mindre var det der, og det var blot med at have tegnebogen i orden, så hullerne hjemme i samlingen kunne blive dækket! Helt misforstå det hele skal man heller ikke, for der var også masser af mønter og frimærker til bare 1 krone eller flere til 1 krone.

Det var ikke bare professionelle handlere, der havde en bod på messen, men også 15 private stillede op med en bod og byttede og handlede i stor stil, med de fremmødte interesserede.

– Jeg synes, det er fantastisk, der år efter år tropper 350 – 400 mennesker op, når vi holder messe. Det er dejligt at se, når vi arrangerer noget, og folk bakker op om det. Det er ganske vist, det grå guld, der er mødt frem – i hvert fald langt de fleste er ældre mennesker. Men der er dog også unge mennesker imellem, og glædeligt er det, at der i år er mødt flere kvinder op, end der plejer. Måske har gemalerne fået kvinderne overtalt til, at det, de bruger meget af fritiden på, er godt nok? I hvert fald viste også kvinderne interesse for både frimærker og mønter, fortæller foreningens formand Jørgen Østerled Andersen.

På messen var der også en auktion, hvor foreningens medlemmer havde indleveret 157 lots, hvoraf 95 % blev solgt.

En kommentar til “Mønter og frimærker trak samlere til” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Mønter og frimærker trak samlere til”

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Mønter og frimærker trak samlere til' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger