Verdens længste sveder – stafetløb på Sæby Torv

Verdens længste sveder – stafetløb på Sæby Torv

2. marts 2013 - kl. 11:01 - af

Lærerne i Sæby sætter fokus på regeringens udspil til en heldagsskole for alle elever i Danmark.

Lørdag den 2. marts sveder lærerne fra Sæby Skole og Sæbygaardskolen sig gennem et stafetløb af samme længde som en skoledag i regeringens forslag til en reform af folkeskolen. I forslaget lægger regeringen op til, at elevernes tid på skolen udvides, så de ældste elever i 7.-9. klasse skal have en skoleuge på 37 timer.

Martin Iversen, der er lærer på Sæbygaardskolen og én af initiativtagerne til stafetløbet frygter, at reformen vil gå ud over elevernes undervisning: ”Vi er bekymrede på elevernes vegne, fordi tvungne heldagsskoler vil gå ud over kvaliteten i undervisningen, fordi de skal finansieres af lærernes forberedelsestid. Mindre forberedelsestid betyder mindre tid til at planlægge undervisningen, så den tilgodeser den enkelte elev, og vi får mindre tid til at tale med elever og forældre og dermed sværere ved at håndtere trivselsproblemer i klassen. Vi er bekymrede for, at vores mulighed for at levere spændende undervisning med udgangspunkt i den enkelte elev bliver erstattet af opbevaring og standard-undervisning.”

Han er desuden bekymret for, hvilke konsekvenser regeringens planer om en tvungen heldagsskole vil have for familielivet og elevernes sociale liv i det hele taget. ”Hvis eleverne skal være 37 timer i skolen, kan jeg være bekymret for, hvordan de i det hele taget skal have et socialt liv ved siden af. Hvilke konsekvenser vil det få for de danske familier, for idrætsforeningerne, for musikskolen og for de unges udbytte af at have et fritidsjob? Det er spørgsmål som disse, vi gerne vil have forældre og kommende forældre til børn i den danske folkeskole til at reflektere over.”

Stafetløbet afvikles på Sæby Torv i dag fra kl. 8.00 til kl. 15.30.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Verdens længste sveder - stafetløb på Sæby Torv' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger