Fælleskoncert med alle kor i Frederikshavn Kommune

Fælleskoncert med alle kor i Frederikshavn Kommune

26. februar 2013 - kl. 9:47 - af

I Kulturhus Kappelborg samles alle 6 kor fra Frederikshavn Kommunes Musikskole til fælleskorkoncert den 28.feb. Dørene til Salen i Kulturhus Kappelborg (skolevej 5 i Skagen), er åbne hele aften og alle er velkomne – helt gratis!

Klitkoret, Blue Note, Fladstrand, Optimisterne, Kor for Sjov og MAS koret er samlet for at høre hinanden synge og for at synge sammen. Alle kor vil under koncerten kunne opleves på scenen på én gang! Det bliver noget af en fest.

Lidt om nogle af korene:
Blue Note er et rytmisk kor, som øver hver mandag kl. 19-21.30 i lokaler ved Abildgård Kirke. Koret har ca. 45 medlemmer i alderen 30-65 år og ledes af Henrik Strøm. Vores repertoire spænder over flere forskellige genrer indenfor rytmisk musik.

MAS (MUSIKSKOLENS AFDELING SÆBY) koret er fra Sæby og består af ca. 30 sangglade sangere. Hvoraf der er 6 mænd, som synger som 10!

Alderen er fra 45 til hold nu fast. . . .90 år! Gennemsnitsalderen er 60 år.

Det er et meget sprudlende og øvet kor, som har glæden i højsædet. Koret synger meget rytmiske sange – både 3 og 4 stemmet, danske og engelske sange og selvfølgelig også sange tilpasset årstiderne.

MAS har eksisteret i mange år. De sidste vel 15 år under ledelse dirigent Jette Sørensen. Jette er uddannet som Almen musikpædagog på Det Nordjyske Musikkonservatorium i Ålborg og arbejder til dagligt fuld tid på musikskolen i Frederikshavns kommune Mas koret synger hver mandag fra 19.30 til 21.45 i kulturhuset i Sæby. Hvor musikskolen er. Koret synger jævnligt til koncerter i kirker. Og underholder ellers til forskellige arrangementer.

Klitkoret består af ca. 60 medlemmer og hører ind under Musikskolen i Frederikshavn Kommune – Skagen Afdeling. Koret har to dirigenter: Agnethe Koch Harding, der varetager den klassiske genre og Tove Therp, der tager sig af de rytmiske opgaver. Dette gør, at korets repertoire er meget alsidigt med numre så forskellige som Händels ”Messias” og Queen’s ”Bohemian Rhapsody”. Til specielle lejligheder har koret tilknyttet et band bestående af: Jan Christiansen – trommer, Jens Kærgaard Larsen – Guitar/Bas og Lone Juel Erbs – Klaver.

Koret, der blev startet som Laurentiikoret i 1983, blev i slutningen af 1980erne underlagt Musikskolen og tog da navneforandring til Klitkoret. Klitkoret er meget glade for at optræde, og har i årenes løb deltaget i mange forskellige arrangementer. Hvert år holder vi 1 eller 2 forårskoncerter, 1 eller 2 julekoncerter, og har derudover deltaget i mange forskellige arrangementer i landsdelen. Bl.a. Cafékoncerter, Alsangskoncerter, Kirkekoncerter, Gospelkoncerter og Jazz-arrangementer.

Vil I også vide noget om Kor for Sjov, Optimisterne og Fladstrand så kom torsdag og spørg kormedlemmerne.

Fri entré.
Arrangør: Musikskolen i Frederikshavn Kommune

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fælleskoncert med alle kor i Frederikshavn Kommune ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER