Sæby apotek informerer om ernæring

Sæby apotek informerer om ernæring

24. februar 2013 - kl. 0:13 - af

I sidste uge fortalte vi om hvad man kan gøre når man ikke får næring nok gennem den almindelige kost, f.eks. når man er syg og har brug for ekstra energi for at overvinde sygdommen.

I denne uge vil vi gerne fortælle om hvordan man kan gøre de medicinske ernæringspræparater mere appetitlige. Det er gammel visdom at vi ikke kun spiser med munden men også med øjnene. En plastikflaske bliver aldrig særlig appetitvækkende – men lige så snart ernæringsdrikken er hældt op i et glas, ligner det mere rigtig mad. Udseendet er en ting, men det vigtigste er og bliver smagen og det englænderne kalder mundfornemmelsen, hvordan mad føles i munden, sprødt, blødt, klægt, læskende osv. Ernæringsdrikkene smager ikke grimt, som mange har en forestilling om. Det gjorde de tidligere, men kvaliteten er blevet væsentlig forbedret. Alle drikkene findes i flere forskellige smagsvarianter. Men vi må jo erkende at selv med forskellige smagsvarianter kan ernæringsdrikkene hurtigt blive ensformige, og når maden er kedelig, mister man endnu mere appetit.

Vi anbefaler derfor at variere hvordan man indtager drikkene. Alle ernæringsdrikke fra apoteket kan fryses. Drikken hældes i en skål og fryses til is, evt. blandet med bær eller chokolade. Drikkene kan også varmes op til 70 grader og drikkes f.eks. som varm kakao. Ernæringsdrikkene kan desuden gives ekstra liv ved at blende dem med frisk eller frossen frugt, som smoothies. Alene smager drikkene bedst direkte fra køleskabet.

En helt særlig variant er den med neutral smag. Tidligere kunne man kun få ernæringsdrikke med tilsat smag, men denne smager mest af alt som sødmælk med en smule fløde i. Man kan bruge drikken til at blande i sin normale mad, som man ville gøre med almindelig fløde. Forskellen er at ernæringsdrikken indeholder alle de vigtige vitaminer og mineraler, og ikke kun fedt og mælkeprotein som fløden gør. Dermed bliver ernæringsbehovet dækket langt bedre, og kroppen kan bedre udnytte næringen. Denne ernæringsdrik kan desuden piskes som flødeskum. På apoteket har vi inspirationshæfter til hvordan du kan bruge ernæringsdrikke i den daglige madlavning for at give maden mere energi.

Et alternativ til ernæringsdrikkene er en yoghurtagtig creme, der smager let syrlig som en yoghurt. Har man problemer med mundtørhed kan denne creme være en hjælp da spytkirtlerne bliver stimuleret af den syrlige smag. Det er oplagt at spise et bæger af denne creme med en god müesli til morgenmad, sammen med en kop kaffe med neutral ernæring eller et glas juiceagtig ernæringsdrik.

På apoteket er vi altid klar til at vejlede dig om dit ernæringsbehov.

God søndag.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby apotek informerer om ernæring' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger