Birgit Hansen: Vi må lokalt træde i karakter!

Birgit Hansen: Vi må lokalt træde i karakter!

24. februar 2013 - kl. 10:53 - af

Den Socialdemokratiske byrådsgruppe i Frederikshavn Kommune mener der skal være VVM pligt (Vurdering af virkninger på miljøet) før der gives tilladelse til efterforskningsboring efter skifergas på Ovnstrupvej ved Dybvad.

Oprindeligt er der først planlagt VVM pligt i fase to, hvor der skal fraktioneres (Metoden: hydraulisk fraktionering, hvor man sender store mængder vand og andre væsker ind i stenarten skifer, for at frigøre gas). Der er usikkerhed om virkninger på miljøet på nuværende, når man i sagsfremstillingen skriver ”Energistyrelsen konkluderer, at borearbejdet ikke vil medføre væsentlige påvirkninger af de overfladenære grundvandsmagasiner…”

Staten har lejet undergrunden ud til et energiselskab, der må efterforske efter skifergas. Byrådet er ansvarligt for vores kommunes miljø – dog ikke for undergrunden som staten ejer.

”Vi skal undersøge nogle af de usikkerheder, der er og tydeliggøre, at vi værner om miljøet i vores kommune. En VVM redegørelse er et redskab til at sikre, der ikke sker varige uhensigtsmæssige virkninger på miljøet”.

”Vi skylder hinanden og miljøet i vores kommune at undersøge til bunds og få svar på ubekendte, inden vi som en af to forsøgskommuner i Danmark skal ligge landskab til efterforskning og evt. udvinding af skifergas”.

”I så stor en sag må usikkerheden komme borgerne og miljøet til gode. Vi skal tage den tid det tager med de undersøgelsesmuligheder, vi har – herunder en VVM redegørelse allerede nu”.

”Derfor er det vores håb, at byrådet kan følge os i det krav, at vi på onsdag på byrådets møde vedtager, der skal igangsættes VVM redegørelse allerede nu. Det er vores kommune, og her må vi lokalt træde i karakter”.

Birgit Stenbak Hansen
Gruppeformand for Socialdemokraterne i Frederikshavn Byråd

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Birgit Hansen: Vi må lokalt træde i karakter!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER