Ole Rørbæk Jensen: Skab flere lokale Jobs

Ole Rørbæk Jensen: Skab flere lokale Jobs

18. februar 2013 - kl. 0:35 - af

Vi kæmper i  kommunerne for at skaffe flere i beskæftigelse, og aktuelt arbejdes der meget for at opfylde aftalen om akutjobs til de udfaldstruede dagpengemodtagere, og vi kan også se, at aftalen om seniorjob kan blive en vanskelig og dyr affære for kommunerne.

Regeringen har vedtaget, at  kommunerne kan bruge 2 mia. kr mere på anlægsopgaver i håb om flere byggerier, så vi kan  få ledige ud i ordinære Jobs.
Der har kommunerne  stor indflydelse på, hvordan disse evt. nye arbejder udbydes. Hidtil har vi været tilbøjelige til, også i Fr.havn Kommune, at det hele skal udbydes i totalentrepriser. Det vil primært henvende sig til de helt store entrepenørfirmaer, som kan magte hele opgaven, og det vil oftest sige, firmaer udenfor vores kommunegrænse.

Men vi har  mulighed for at udbyde disse arbejder i fagentrepriser, hvor vores egne håndværksfirmaer har mulighed for at byde, og potentielt vinde licitationen,hvis de er konkurrendygtige. Det vil betyde, at vi kan beholde arbejdet i vores eget område, og derved få vores ledige i beskæftigelse og beholde skattekronerne her.

Det vil betyde ekstra arbejde i kommunens forvaltning mht udarbejdelsen af licitationsopgaverne, men det er absolut det værd i stedet for, arbejdet går andre steder hen.
Det vil, naturligvis afhængig af de potentielt nye opgaver, give en beskæftigelsesmæssigt effekt og skabe det sværeste af alt, nye ordinære Jobs.
Jeg har tidligere, desværre uden held, opfordret til dette initiativ, men jeg vil nu gøre forsøget igen pga. den beskæftigelsessituation, vi stadig befinder os i.

Jeg har set, at andre kommuner har taget den principielle beslutning, at man altid, når  det er muligt, udbyder i fagentrepriser.
Jeg håber, at Fr.havn Byråd vil følge dette  og vil vende tilbage til sagen.

Ole Rørbæk Jensen
Byrådsmedlem ( S)

2 kommentarer til “Ole Rørbæk Jensen: Skab flere lokale Jobs” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Ole Rørbæk Jensen: Skab flere lokale Jobs”

 • Kære Ole Rørbæk

  Har du et link til en af de kommuner du nævner ?
  Eller bedre en kopi at den tekst som andre byråd har vedtaget ?
  Kunne du lægge teksten ind i “kommentar feltet” på denne debat side ?

  Så vi alle kan læse hvordan det evt. kan gøres.

  Ved du hvor meget ekstra arbejde det har give i de andre kommuner ? 5% ?

 • Ole Rørbæk Jensen

  Kære Ole Rasmussen.
  Jeg har set, at Lolland Kommune har truffet en principbeslutning ang. Fagentrepriser, og jeg har også læst, at flere kommuner arbejder med disse tanker.
  Det var mere almindeligt i de gamle , mindre kommuner , man arbejdede med fagentrepriser.
  Det er umuligt. at sige, hvad vi kan spare på det . Det afhænger naturligvis af de indkomne licitationsresultater, men det primære er, at vores egne mindre håndværksfirmaer har muligheden for at byde ind og vi derved opnår, at arbejderne og dermed beskæftigelsen bliver her i vores område.

  Mvh.
  Ole Rørbæk Jensen

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ole Rørbæk Jensen: Skab flere lokale Jobs' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger