Grøn energi på bekostning af borgernes helbred

Grøn energi på bekostning af borgernes helbred

14. februar 2013 - kl. 14:21 - af

Frederikshavn kommune har udpeget et areal ved Donsted, nabo til Dybvad –  samtidig med det aflyste Tamholt projekt –  til placering af 3-4 vindmøller med en totalhøjde på 125-140 m. Projektet er nu underbygget af en direkte ansøgning om opsætning af møllerne.

Byrådet har åbenbart ikke en speciel god hukommelse eller også bevidst glemt alle de indsigelser, de modtog i forbindelse med Tamholt, siden de nu igen lader, Frederikshavn kommunes borgere blive udsat for de voldsomme gener, som vindmøllerne giver os borgere, der skal være naboer til møllerne.

Har byrådet allerede glemt det åbne brev til Lars Møller af 29. november 2012, hvor der refereres til høring om kæmpemøllernes påvirkning af lokalsamfundet. Gør det intet indtryk, at vindmøllerne ødelægger borgernes søvn, således at de udvikler sundhedsmæssige problemer, så som stress, hvilket kan medføre alvorlige følgesygdomme som hjertekarsygdomme mv.

Hvorfor skal kommunens vælgere – som har valgt at bo på landet, i stedet inden for bygrænserne – acceptere at de udsættes for højere støjgrænser, end hvis møllerne havde ligget tættere på byen? Grænseværdierne for støj fra vindmøller er i byområder 39 dB, men hvis man er så heldig at have valgt at bo i landdistrikt, så må man pludselig udsættes for hele 44dB. Mon ikke mange af de borgere, der bevidst vælger at bo på landet med de gener det giver på andre måder i form af manglende snerydning, lang vej til skole og arbejde mm. netop har valgt denne boform, fordi de er MEGET beviste om ROEN på landet. Derfor er det da mærkeligt, at vi så skal straffes med en højere grænseværdi. Iflg. høringen er grænseværdierne baseret på et skøn og ikke engang dokumenterede målinger. Der er endvidere en usikkerhed på +- 2 dB, hvilket i beregningerne kan resultere i flere beboelser inden for grænseværdien.  Disse målinger gælder kun ved 8 m/sek. Hvad så, når det blæser mere eller mindre, hvordan bliver støjværdierne så ikke – åh nej, det ved man jo ikke, idet målinger ikke er udført !!!

Endvidere har man valgt et af kommunes mest naurskønne områder med frit syn til Jyske Ås, Dronninglund Storskov, Voergård mm.Har man tænkt på de konsekvenser, det  har for det fantastiske dyreliv, vi netop har på de kanter men ynglende ugler, ynglende røde glenter, store bestande af flagermus, dåvildt, der netop nu er ved at etablere sig, kronvildt  samt en meget stor bestand af råvildt.

For vores vedkommende må vi omlægge vores avlsarbejde med heste, idet deres drægtighed er meget påvirkelige af stress, og da det er dokumenteret at heste udvikler stress i områder med vindmøller, så må vores avlsarbejde i fremtiden flyttes til stald i anden kommune.
Det må være på tide at kommunens politikkere kommer på banen og indser, at der ikke er nogen grund til at pakke hele Sæby ind i vindmøller, når de alligevel etableres til havs.
Kommunen har brug for sammenhold og energi til at udvikle arbejdspladser i stedet for bekæmpelse af de borgere, som nu har valgt netop denne Danmarks naturskønne kommune.
Mon vores folkevalgte politikere tør komme med svar…?

Susanne Hansen
Grønhedevej 58
9300 Sæby
Alfarvad@alfarvad.dk

2 kommentarer til “Grøn energi på bekostning af borgernes helbred” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Grøn energi på bekostning af borgernes helbred”

  • På byrådets dagsorden d. 18 sep 2013 er der et borger spørgsmål vedr. vindmøller.

    se link

    http://frederikshavn.instant.cohaesio.net/Frederikshavn%20Byr%C3%A5d%20fra%202010/18-09-2013%20Dagsorden.aspx

    Hvis man “”klikker”” på (printervenlig version) kommer borgerens spørgsmål frem. Det indeholder også nogle generelle betragtninger, hvorfor borgmesterens svar, kan have interesse for andre vindmølle områder.

  • Jamen er det ikke typisk, de vil gerne have grøn energi, men de vil ikke selv se på det skrækkelige landskab som det medfører, hvorfor ikke opsætte vindmøllerne på det stykke som de havde udpeget til ski sport sted eller nede omkring palmestranden, hvorfor skal alt det gyselige opstilles de steder hvor de ikke selv kan blive generet af det.

    Stykket omkring ski sport grunden ville da være perfekt, og området ned mod havet som alligevel bare er en brakmark.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Grøn energi på bekostning af borgernes helbred' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger