Sæby Apotek informerer: Når maven slår knuder

Sæby Apotek informerer: Når maven slår knuder

10. februar 2013 - kl. 0:03 - af

Feriemaver er ikke kun diare, det kan i høj grad også være det modsatte, træg mave eller lige frem forstoppelse. Når man tager på ferie sker det ofte, at ens døgnrytme ændres, man står op på andre tidspunkter end normalt, og ikke mindst man spiser på andre tidspunkter. Det kan undertiden også være vanskeligt at komme på toilettet, når trangen er der. Man kan også komme ud for at toiletterne er uhygiejniske, og at man derfor vælger at udsætte toiletbesøget. Det kan være uheldigt, fordi kroppen reagerer på dette ved at nedsætte aktiviteten i tarmene, og derved kan en forstoppelse være på vej. Rådet er derfor, sørg for at lytte til din mave og kom på toilettet når trangen er der. Hav selv sæbe, papirservietter og noget til at desinficere overflader med.

Er man i varmen eller er man på aktiv ferie, er det vigtigt at så nok vand. Sørg for at drikke vand en gang i timen, og lad være med at spise store fede måltider, spis let, gerne fiberrigt og ofte.

Ved du af erfaring, at maven slår knuder når du skifter døgnrytme, kan du medbringe et let afføringsmiddel, som apoteket gerne hjælper dig med at vælge.

Vi ønsker dig og din familie en god weekend og ferie.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Apotek informerer: Når maven slår knuder' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER