Jubilæum fejret med kagemand og musik i lange baner

Jubilæum fejret med kagemand og musik i lange baner

6. februar 2013 - kl. 11:07 - af

I weekenden lød der toner i alle hjørner af Sæby Fritidscenter og på Sæbygårdskolen. 550 unge norske musikere fra 20 orkestre havde sat hinanden stævne i Sæby. Dette arrangement var det 20. i rækken, og det blev fejret på god dansk maner med kagemand pyntet med danske flag og sodavand til.

Inger Anne Staurseth, som hører hjemme i Musikkorps Sæbys venskabsorkester Stavern Agnes, har i alle årene været koordinator af øve weekend for de norske tilrejsende. Musikkorps Sæbys medlemmer og pårørende står for alt det praktiske på skolen og i hallen, og har gjort dette i tyve år.

Sæby Handelstandsforening, Hørby Bageri og Super Brugsen i Sæby bidrog med kage og sodavand til dette jubilæum. Børnene kunne næsten ikke vente med smage på kagemanden, som bestod af 19 hele store plader. Det tog sig godt ud.

Musikkorps Sæby er glade for at kunne være med til at give disse norske unge musikanter denne oplevelse at spille musik sammen med andre unge, som de ikke kender forud. Der er tilknyttet dygtige dirigenter til seminaret, og det hele munder ud i en stor koncert søndag inden afrejse.

Butikkerne i Sæby blev lørdag formiddag invaderet af alle de unge mennesker med deres ledere, så det var mest norsk der kunne høres rundt om i byen, og forhåbentlig kunne butikkerne også mærke, at der var besøg i byen.

Musikkorps Sæby vil gerne takke deres sponsorer til jubilæet, og de er stadig i arbejdstøjet. Få timer efter at den sidste bus med musikere forlod Sæby søndag, var både skolen og hallen klar til brug igen. Oprydningen forløber glat, og i år havde de entreret med unge medlemmer fra Sæby Garden til at flytte madrasser frem og tilbage. Forberedelserne til korpsets 14. Internationale Musikfest den 28. – 30. juni 2013 er i fuld gang, så der er mange detaljer, der skal på plads, for at skabe de bedste rammer for de 600 musikere der ønsker at deltage i musikfesten. De har fået mange henvendelser fra norske, svenske og tyske orkestre, som ikke har deltaget før, og nogle af dem er sat på venteliste.

Musiklivet i Sæby er stort og unikt. Det vidner den meget musik rundt om i byen hen over hele sommeren om.

De glæder sig til at kunne byde på en weekend til sommer, hvor de, forhåbentligt i flot solskin, kan glæde sæbynitterne og andet godtfolk med glade og iørefaldende toner.

Foreløbig kan vi glæde os over at have gennemført det 20. ungdomsseminar for norske unge musikere

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Jubilæum fejret med kagemand og musik i lange baner' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger