Sparekassen Vendsyssel uretfærdigt hængt ud

Sparekassen Vendsyssel uretfærdigt hængt ud

5. februar 2013 - kl. 10:00 - af

Sparekassen Vendsyssel er i gårsdagens udgave af Politiken blevet hænget uretfærdig ud, det skriver DR1.

Sparekassen bliver udråbt til at være Danmarks næst dyreste pengeinstitut, når det gælder et modellån til en familie på fire i ejerbolig, og samtidige udråber Politiken Spar Nord til at være billigst.

Hos Spar Nord vil et modellån koste en familien omkring 11.000 kroner årligt, mens Sparekassen Vendsyssel ifølge Politiken tager næsten tre gange så meget.

Underdirektør i Sparekassen Vendsyssel, Jan Skov siger, at enhver jo kan sige sig selv at tallene ikke passer. Vi ville ikke kunne drive forretning, hvis vi forsøgte at sælge noget, som var tre gange så dyrt som konkurrenterne.

DR1 fortæller videre, at Politiken har fundet den store prisforskel på søgesiden Pengepriser.dk, men fortæller at journalisten ikke har taget højde for, at Spar Nord tilbyder banklån på realkreditlignende vilkår, hvilket Sparekassen Vendsyssel ikke gør.

Tager man det i betragtning, altså beder en familien tage et boliglån i et realkreditinstitut, så ser tallene helt anderledes ud. Så vil prisen være 6.089 kroner hos Sparekassen Vendsyssel og 5.613 kroner hos Spar Nord, altså en minimal forskel, fortæller Jan Skov til DR1.

Udfordringen ved pengepriser.dk er, at når man har fast ejendom, så skal man huske at tilvælge finansiering med realkreditlån. Det er der mange, der glemmer – inklusive journalisten på Politiken.

Priserne kan ikke sammenlignes, siger Jan Skov, da man på grund af forglemmelsen får en helt forkert prissammenligning.

Sparekassen Vendsyssel vil selvfølgelig altid tilbyde kunderne det billigste produkt. Og der er realkredit langt billigere end banklån.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sparekassen Vendsyssel uretfærdigt hængt ud' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger