Hørby Efterskole på skitur i Norge

Hørby Efterskole på skitur i Norge

2. februar 2013 - kl. 8:18 - af

Siden der første skoleår i 1972 har det været en fast tradition på Hørby Efterskole hvert skoleår, at hele elevholdet er draget på skitur. Efterskolen har gennem årene Kongsberg, Lillehammer, Hovden i Norge samt Oberstdorf i Tyskland og ikke mindst Dagali syd for Geilo, der i en meget lang årrække har dannet ramme om Hørbys årlige sneoplevelse – således også i 2013.

Dagali ligger 15 kilometer syd for det store og kendte skisportssted Geilo, og har den fordel, at Hørby Efterskole har centret med den tilhørende to kilometer lange kælkebane stort set helt alene.

Under opholdet i Dagali bor Hørby Efterskole på Dagali Hotel og netop hotelindkvarteringen er valgt, fordi hverdagen hjemme på efterskolen ofte er præget af mange pligter og praktiske opgaver. Denne hverdag bliver brudt under opholdet, hvor der er tid til at hverdagen kommer til at handle om to ting: skiløb og samvær om aftenen, der kulminerer i den fælles afslutning med underholdning, sang og efterskolefællesskab for fuld udblæsning.

I alt fire skidage blev det til i Norge, hvor det fortrinsvis er slalomskiene, der er i brug, men området i Dagali byder også på over 150 kilometer langrendsløyper, så elever med mod på de fysiske udfordringer kunne prøve kræfter i fjeldet, ligesom der også var mulighed for en eftermiddagstur tur til det nærliggende Geilo med tid til besøg i butikker og en kop kakao på café.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hørby Efterskole på skitur i Norge' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER