Samler og bytteudstilling på Rørholt gamle skole

Samler og bytteudstilling på Rørholt gamle skole

30. januar 2013 - kl. 0:45 - af

Hvis man var i tvivl om hvad folk samlede på inden man besøgte messen på Rørholt gamle skole, der blev afviklet i et vintervejr med sneslud og iskold vind søndag 27. januar, så var man forhåbentlig blevet klogere efter besøget, for her var alt, hvad hjertet kunne begære. Der var gamle telefoner, radioer, brandhjelme, filmapparater, receptkuverter, klejnsporer, påklædningsdukker, porcelæn, vognpoletter, frimærker, mønter, fodboldkort, ure, gamle blade, kuglepenne, telekort, bøger, te i poser, flødekander samt en hel masse mere.

Anni Knøsen fra Rørholt er en af de trofaste udstillere år efter år. Hun fortæller selv.

  • I år er det 21. gang, vi afvikler denne messe, og jeg har 35.000 forskellige servietter, men i år er det gamle påklædningsdukker, jeg udstiller. Jeg bruger ugebladene at kigge efter, og nogle gange laver jeg selv tøj til dukkerne ved at klippe, male og klistre. Ellers samler og bytter jeg gerne med alt muligt, og om sommeren stiller jeg gerne op i de forskellige markeder, der er i nærheden.
  • Jeg er selv en del af Rørholt Idrætsforening, der er arrangør af messen, og stadepladserne er gratis, så det er kun det, der sælges af kaffe, pølser, brød, kage og vand henne i hjørnet af gymnastiksalen, der er en smule indtjening på.
  • Trods vejret, holder vi fast ved, at messen altid afvikles, den sidste søndag i januar måned. Et år var det så slemt, at vi måtte bruge både traktor og sneplov for at komme herind. Det blev værre endnu, for efter 1½ time måtte vi bede alle om at bryde op og køre hjem, inden det hele lukkede til. Så slemt er det dog ikke i år, fortæller den ivrige samler.

Gustav Olesen på 9 år udstillede fodboldkort med kendte fodboldspillere. Gustav har samlet i 4 år, og det er efterhånden blevet til en pæn lille samling. I Gustavs samling var der også vognpoletter, nøgleringe, snore til at trække og føre kæledyr i samt opbevare nøgler.

  • Jeg samler på gamle danske årgangsmønter, fortæller Finn Gade fra Hals. Det er dog ikke dem, jeg har med i år, men jeg fremviser en større samling af gamle og sjældne papølbrikker, der er samlet indenfor de sidste 20 år. Bag de gamle ølbrikker, er der en masse sjove historier blandt andet om en arbejdskammerat, der havde en hel del, fra det nu nedlagte Urban Bryggeri i Aalborg. Vi arbejdede samme sted, og på den sidste arbejdsdag, inden jeg forlod arbejdspladsen, fortalte han mig, at jeg nu ikke skulle lide længere og overlod mig hele samlingen, som jeg selvfølgelig er rigtig glad for, fortæller Finn Gade med et stort smil om læberne.

Selv om der i år ikke var helt så mange udstillere, som der plejer, var Vivi Olesen, der er en af drivkræfterne bag Samler og Bytteudstillingen, rigtig godt tilfreds med besøgstallet.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Samler og bytteudstilling på Rørholt gamle skole' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER