Region Nordjylland: Patienter hjælpes sikkert videre

Region Nordjylland: Patienter hjælpes sikkert videre

29. januar 2013 - kl. 9:20 - af

Regionen opfylder meget omtalt servicemål om hurtigere kommunikation mellem sygehuse og patienters egen læge. Den positive udvikling skal fastholdes, er budskabet fra regionsrådsformand, Ulla Astman.

En stor indsats i Region Nordjylland for at få en mere sikker udskrivning af patienter og overlevering til privatpraktiserende læger har båret frugt.

Når fru Jensen er udskrevet fra sygehuset og henvender sig til egen læge, er det vigtigt, at lægen har fået et elektronisk udskrivningsbrev (også kaldet epikrise) fra sygehuset. I udskrivningsbrevet kan lægen konstatere, hvilken behandling fru Jensen har modtaget på sygehus og hvilken medicin og opfølgende behandling, hun har brug for.

Sygehuse og psykiatri opfylder nu Region Nordjyllands servicemål om, at udskrivningsbreve skal være sendt fra sygehuset til de praktiserende læger senest 3 hverdage efter, patienten er udskrevet.

– Sygehusene og regionen har haft ekstra fokus på udskrivningsbreve, og der er arbejdet målrettet på at opfylde servicemålet. Derfor er det med stor tilfredsstillelse, vi kan opleve, at alle har opfyldt servicemålet i december måned, siger Ulla Astman (S), regionsrådsformand.

Regionens servicemål er, at minimum 85 procent af alle udskrivningsbreve er afsendt inden for 3 hverdage efter patienten er udskrevet. Det gælder både ambulante og indlagte patienter.

Den samlede opgørelse viser, at sygehusene i december måned afsendte udskrivningsbreve inden for 3 hverdage i 93 pct. af tilfældene ved indlagte og 91 pct. af tilfældene ved ambulante patienter.

– Sygehusene er ikke bare nået i mål i december måned men med et flot gennemsnit. Den positive udvikling skal fastholdes, så patienten og egen læge også fremover kan arbejde effektivt videre på opfølgende behandling, siger Ulla Astman.

Forretningsudvalget i Region Nordjylland blev orienteret om den kvartalsvise måling på mødet i dag, 28. januar.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Region Nordjylland: Patienter hjælpes sikkert videre ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger