Alle regionens arbejdspladser bliver røgfri

Alle regionens arbejdspladser bliver røgfri

23. januar 2013 - kl. 9:14 - af

Alle arbejdspladser og udendørsarealer i Region Nordjylland bliver nu røgfri. Det sker, efter at politikerne har besluttet at gøre Regionshuset og udendørsarealer røgfri. Det er tidligere besluttet at gøre både sygehuse og specialinstitutioner røgfri.

Formålet med beslutningerne om at gøre regionens arbejdspladser røgfri er blandt andet at sende et signal om, at regionen vil gå forrest i bestræbelsen på at sikre en bedre sundhed.

– Vi ved, at rygning er stærkt sundhedsskadeligt, og som leverandør af sundhedsydelser er det nærliggende, at vi som region går forrest i bestræbelserne på at reducere rygning, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Forbuddet mod rygning er en del af en Sundhedsfremme- og Forebyggelsespolitik, der går ud på, at ansatte ikke må ryge på arbejdspladserne eller på tilhørende matrikler.

Rygeforbuddet omfatter samtlige røgproducerende produkter, der findes på markedet.

– Med Sundhedsfremme- og Forebyggelsespolitikken i ryggen ønsker vi at sende et stærkt signal om, at regions ledere og medarbejdere skal samarbejde om at skabe attraktive og sunde arbejdspladser og dermed et bedre arbejdsliv, hvor rygekulturen ikke eksisterer. Det har stor signalværdi, at vi som virksomhed har sunde og røgfrie arbejdspladser, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Allerede før jul blev det i regionens Hovedudvalg – bestående af ledere og medarbejdere – besluttet, at regionens sygehuse og specialinstitutioner skulle være røgfri.

Beslutningen om rygeforbud på Regionshusets matrikel krævede til forskel fra sygehuse og specialinstitutioner en særlig politisk beslutning.

Holdningen til forslaget var delt i Regionsrådet med 16 stemmer for, 12 imod og 9 blanke stemmer.

Beslutningen om rygeforbud i Regionshuset kommer til at træde i kraft fra 1. juni 2013, hvor også beslutningen om røgfri matrikler på sygehuse og specialinstitutioner senest træder i kraft.

En kommentar til “Alle regionens arbejdspladser bliver røgfri” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Alle regionens arbejdspladser bliver røgfri”

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Alle regionens arbejdspladser bliver røgfri ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger