Spar Nord Sæby: Rentefesten lakker mod enden

Spar Nord Sæby: Rentefesten lakker mod enden

21. januar 2013 - kl. 9:01 - af

Når danske boliglån for 228 milliarder kroner skal rentetilpasses i marts, bliver det til et højere renteniveau, end ved den seneste auktion i december. Sådan lyder konklusionen i en ny analyse fra Spar Nord, der forventer, at boligejernes rentefest nu lakker mod enden.

Tiden med rekordlave renter i Sæby og resten af Danmark kan snart være slut. Det vurderer Spar Nord i en ny analyse af rentemarkedet.

Boligejere med rentetilpasningslån fik i december 2012 rentetilpasset boliglån til de laveste renteniveauer nogensinde, men siden nytår er renterne steget, og dermed ser perioden med bundrekorder nu ud til at blive afløst af en periode med normalisering af renteniveauerne:

– Boligejerne har de seneste år været vant til, at renterne slår den ene bundrekord efter den anden – senest i december, hvor auktionsrenten på det såkaldte F1-lån landede på bare 0,36 procent. Men nu tyder meget på, at tiden med bundrekorder er slut for denne omgang, siger kunderådgiver Carsten Aarup i Spar Nord Sæby.

Rentefald til gode
Spar Nord forventer ifølge Carsten Aarup, at auktionsrenten på et F1-lån lander på 0,45 procent, når boligejerne skal have fastsat renten i forbindelse med auktionen i marts.

Hvad angår F3- og F5-lån forventer Spar Nord, at auktionsrenten stiger til henholdsvis 0,80 og 1,35 procent mod 0,70 og 1,20 i december. Og selv om det er en stigning sammenlignet med den seneste auktion i december, så er det stadig lavere end det niveau, som boligejere med rentetilpasning i marts har været vant til.

– Boligejere med F1-lån, der skal rentetilpasses i marts, har stadig noget rentefald til gode, for de har ikke fået tilpasset renten siden marts 2012, hvor auktionsrenten landede på 0,89 procent, uddyber Carsten Aarup og fortsætter:

– Derfor vil mange i første omgang opleve, at renten falder, og det samme gør sig gældende for boligejere med F3- og F5-lån.

Farvel til populære lån
Selv om de korte renter allerede har lagt afstand til bundniveauerne, så er det særligt de lange renter, som Spar Nord ser stige i 2013.

– Vi regner med, at de korte renter – som er afgørende for boligejere med rentetilpasningslån – kun stiger begrænset i 2013. Men til gengæld kan investorernes stigende fokus på afkast frem for sikkerhed potentielt føre til markante stigninger i de lange renter i løbet af 2013, og det kan betyde et farvel til de populære fastforrentede lån på 3 og 3,5 procent, forklarer Carsten Aarup.

Anbefaling: Reducér renterisikoen
I forlængelse af den nye analyse og udsigten til en normalisering af renteniveauet anbefaler Carsten Aarup generelt boligejerne at reducere deres renterisiko:

– Den ultimative rentesikkerhed får du kun med et fastforrentet lån, men alternativt kan du også forlænge din renteperiode – eksempelvis ved at udskifte dit F1-lån med et F5-lån, lyder det fra Carsten Aarup.

Han tilføjer, at boligejere med rentetilpasningslån og refinansiering på marts-auktionen skal beslutte sig inden 31. januar, hvis de vil ændre renteperiode eller afdragsprofil.

For yderligere information kontakt venligst:
Kunderådgiver Carsten Aarup, Spar Nord Sæby. Tlf.: 9689 0432, e-mail: caa@sparnord.dk

Om Spar Nord
Med flere end 320.000 kunder, cirka 1.500 medarbejdere og 90 lokale banker (filialer) over hele landet er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. Banken har gennem finanskrisen hvert år leveret trecifrede millionoverskud og landede i 2011 et overskud før skat på 345 millioner kroner.

Spar Nord ejes af flere end 125.000 aktionærer.

For yderligere information se www.sparnord.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spar Nord Sæby: Rentefesten lakker mod enden' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger