Hørby Efterskole genopfører musical om Hvidsten Gruppen

Hørby Efterskole genopfører musical om Hvidsten Gruppen

19. januar 2013 - kl. 11:32 - af

Historien omkring, hvordan det var, at leve i Danmark under den tyske besættelse i 1940´erne er blevet fortalt mange gange, og tilsyneladende er der til stadighed stor appetit hos danskerne for at få nye vinkler på de mange begivenheder, der fandt sted dengang.

Senest har vi set, hvordan Anne-Grethe Bjarup Riis’ film om modstandsgruppen fra Hvidsten blev en publikumssucces som biograffilm i 2012.

Netop Hvidsten Gruppen danner rammen om Hørby Efterskoles musical, som elever og lærere fra skolen efter nytår har påbegyndt arbejdet med. Forestillingen har premiere onsdag den 20. marts, og inden da skal replikker, sange, musik, sceneopbygning og en lang række andre ting være på plads.

Musicalen, der hedder ’Om så det gælder…´, har allerede en gang tidligere været opført på Hørby Efterskole – nemlig for 15 år siden i foråret  1998. Men interessen for det historiske samt musicalens budskab om at være med til at gøre en forskel gør, at den stadig er aktuel at arbejde med for efterskolens unge mennesker.

– Hvad skal man? Overleve så længe som muligt i fred og fordragelighed uden at stikke næsen så langt frem, at man brænder sig, eller at risikere alt for at gøre en forskel, når det virkelig gælder, spørger musiklærer Helle Krogsgaard, der i 1998 var med til at skrive musicalen. De fleste af os mener nok det sidste og efterlever alligevel mest det første, men i en krigstid kan almindelige mennesker vise sig at besidde et mod, de ikke på forhånd kender.

’Om så det gælder…’ er, som de øvrige musicals på Hørby Efterskole, skrevet af skolens lærere, der siden 1984 hvert år sammen med eleverne har iscenesat mindst en musical. Det historiske har ofte været udgangspunkt for forestillingerne, hvilket også bliver tilfældet i år. Udfordringerne med at få en musical til at fungere på scenen, lærer i praksis eleverne en hel masse om samarbejde og om det at tage ansvar for sine opgaver – begge dele noget, der kan drages nytte af i de øvrige af skolens fag.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hørby Efterskole genopfører musical om Hvidsten Gruppen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER