Sæby Apotek informerer – Hvor blev energien af ??

Sæby Apotek informerer – Hvor blev energien af ??

13. januar 2013 - kl. 0:05 - af

Har du svært ved at komme ud af sengen om morgenen? Springer sofaen på ryggen af dig hele dagen? – der kan gøres noget !

Mange mennesker kommer i vintertiden ind i en ond cirkel af vintertræthed. Når man er træt har man ikke den store lyst til at gøre noget, men ved at lave ingenting bliver man bare mere træt. Det er naturligvis OK at acceptere, at man har behov for mere hvile og søvn i vintertiden – det er helt naturligt, men det skal ikke blive til en sovepude, der får én til at hænge fast i sofaen.

Føler man sig vintertræt, og gerne vil have energien tilbage, så start med at passe sengetiderne – både aften og morgen. Tilstrækkelig søvn er nemlig vigtigt for immunforsvar, appetit og ikke mindst humør.

Søg også lyset, kom ud og få frisk luft, er der solskin, så kom en tur ud og nyd det. Lyset påvirker hjerne positivt, og motion ilter kroppen, styrker immunforsvaret og så har det den behagelige bivirkning, at humøret kan gå hen og blive forbedret. Man sover også bedre, når man har brugt sin krop på en god måde. Søvn har også indflydelse på de hormoner, der styrer appetitten, så der er endnu en grund til at passe sengetiderne. Man får typisk trang til usund mad, hvis man har sovet for lidt, og det er ikke just det, en træt krop har behov for. Den har derimod brug for lødige næringsstoffer fra fisk, kød, fuldkorn, mælk, grønsager som kål – rodfrugter og bønner samt frugt. Generelt kan man sige, at jo flere friske og naturlige fødevarer man spiser, jo større vitamin- og energiindsprøjtning får kroppen.

God tur i den friske kolde luft i week-enden.

Sæby Apotek

En kommentar til “Sæby Apotek informerer – Hvor blev energien af ??” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Sæby Apotek informerer – Hvor blev energien af ??”

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Apotek informerer – Hvor blev energien af ??' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER