Musikalsk legeplads på Bødkergården

Musikalsk legeplads på Bødkergården

12. januar 2013 - kl. 9:22 - af

Gavehumør: Sparekassen Vendsyssels fond støtter nyt projekt.
En ansøgning til Sparekassen Vendsyssel Fond gør det muligt for børneinstitutionen Bødkergården i Østervrå at realiserer et ønske om at etablerer en musikalsk legeplads.

Julestemningen har fået en ekstra tand på Bødkergården i Østervrå. Institutionen har netop fået tildelt penge af Sparekassen Vendsyssels Fond. – Vi er bare så glade, fortæller Karina Rasmussen, initiativtageren til projektet.

Inspiration i Tivoli
Et tivolibesøg i København var det, der gav medlem i Bødkergårdens forældrebestyrelse Karina Rasmussen ideen til at få mere musik ind i børnene hverdag. På det efterfølgende møde i bestyrelsen fortalte hun om de udendørs instrumenter af træ, hun var blevet så begejstret for under sit besøg i hovedstaden. – Jeg er selv musiklærer, og kunne vældig godt tænke mig, at der også kom musik ind i mine børns dagligdag på institutionen. Der er så mange aldersgrupper på Bødkergården og ikke mindst specielgruppen, der vil få glæde af det nye tiltag.

Forslaget blev godt modtaget af de øvrige bestyrelsesmedlemmer og personalet, så der var ikke langt til handling, da de blev gjort opmærksomme på mulighed for at søge Sparekassen Vendsyssels Fond. – Vi skrev ansøgningen i august måned, fortæller Carina Rasmussen, og vi troede ærlig talt, at vi slet ikke var kommet i betragtning indtil sidste uge, hvor vi blev inviteret til uddeling i Sterup Forsamlingshus.

Spændende projekt
Karina Rasmussen var meget spændt på, hvor stort et beløb, der var tale om, og stor var hendes glæde, da det viste sig, at fonden havde fundet projektet så spændende, at de, lidt usædvanligt, havde bevilget hele det ansøgte beløb på knap 40.000 kr. – helt nøjagtigt kr. 37.563,75. Beløbet er et overslag fra producenten af instrumenterne.

– Vi ved endnu ikke helt, hvor mange dele, det kommer til at dreje sig om, fortæller Karina Rasmussen, for som ægte jyde, så skal der da nok også pruttes lidt om handlen.

Instrumenterne er lavet af træ, så altså solidt materiale, der sagtens kan holde til at børnene kravler rundt på dem, fortæller initiativtageren. – Der bliver ikke tale om høje og gennemtrængende toner, så naboerne kan være helt rolig, lyder det beroligende. –Tidshorisonten er, at pengene skal bruges inden 30. juni, men da regner jeg bestemt også med, at vi har fået det hele etableret. Personalet er allerede blevet bedt om at komme med forslag til placeringen, så jeg tror, at vi kan gå i gang lige så snart vejret giver mulighed for det, slutter en meget glad Karina Rasmussen.

ÅB

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Musikalsk legeplads på Bødkergården' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger