CLICK giver gode råd til flotte fyrværkerifotos

CLICK giver gode råd til flotte fyrværkerifotos

30. december 2012 - kl. 10:59 - af

Fyrværkeri er både sjovt at se på og spændende at fotografere. Har du kameraet indstillet til auto vil du sikkert opleve, at resultatet ikke bliver specielt godt. Det er ganske simpelt fordi at måden kameraet måler lyset på er optimeret i forhold til hverdagssituationer og ikke nytårsfyrværkeri. Derfor kræver det, at du som vil fotografere, tager kontrol over kameraet for at få de bedste resultater.

1. En god ide er at placer dig et sted hvor du har godt udsyn til fyrværkeriet, måske et sted med vand som forgrund, som fyrværkeriet kan spejle sig i. Undgå at stille dig et sted med en forgrund, der bliver lyst op af f.eks. en lygtepæl.

2. Sæt gerne kameraet på et stativ, det gør det meget lettere at motivbeskære og få flotte optagelser, hvor fyrværkeriet virkelig kommer til sin ret. Du kan også få gode resultater med håndholdt kamera, men den fremgangsmåde kræver både erfaring og held.

3. Kameraet sættes på manual fokusering og gerne på uendelighedsindstilling, hvis du har det på dit objektiv. Hvis ikke, så stil skarpt med auto fokus på et emne der er langt væk. Herefter indstiller AF/MF knappen på objektivet til MF. Undgå at røre ved fokuseringsringen efterfølgende.

4. Indstil kameraets drejehjul på ”M”. Lav en grundindstilling på 100 iso, f/11 og en lukketid på 4 sek. Bliver resultatet for mørkt, ændrer du blænden til f/8 eller f/5,6. Bliver de for lyse (du ikke kan se farven på fyrværkeriet), indstiller du blænden til f/16 eller f/22. Med lukketiden bestemmer du hvor langt fyrværkeriet skal bevæge sig i optagelsen. Her kan du så eksperimentere med kortere eller længere tid indtil du opnår det resultat, som du syntes er bedst.

Godt nytår og god fornøjelse.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'CLICK giver gode råd til flotte fyrværkerifotos' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger