Få et hus foræret af dine forældre…

Få et hus foræret af dine forældre…

28. december 2012 - kl. 11:47 - af

Ved hjælp af ejendomsmarkedet og gunstige skatteregler kan forældre overføre betydelige værdier til deres børn – uden at der skal betales gaveafgift.

Er man så heldigt stillet, at man har forældre, som ønsker at hjælpe en med en større sum penge, kan man minimere indblandingen fra skattemyndighederne ved at gå via boligmarkedet.

Som udgangspunkt kan man ikke begave sine nærmeste med mere en 58.700 kr. om året, før skattemyndighederne vil kræve gaveafgift af beløbet. Men der findes måder, at undgå denne afgift på. En af metoderne går via ejendomsmarkedet. Det er nemlig muligt, at sælge en bolig til et nærtstående familiemedlem under markedsværdien, uden at SKAT brokker sig.

Som udgangspunkt accepteres en salgspris der ligger 15 % under den offentlige vurdering. Og da den offentlige vurdering traditionelt altid ligger en smule under den faktiske markedspris, kan en ganske fornuftig stor del af afgiften undgås.

Enkelte ejendomme har tilmed en meget stor afvigelse mellem den faktiske handelsværdi og den offentlige vurdering. Og jo større denne forskel er, jo mere afgift kan der spares. Et eksempel: Et hus med en handelsværdi på 3 mio. kr. og en offentlig ejendomsværdi på 2 mio. kr. overdrages fra et forældrepar til en søn for 1,7 millioner kr. Dermed spares der 195.000 kr. i gaveafgift.

Rigtig smart bliver det, hvis udbetalingen på huset foræres til børnene som en afgiftsfri gave, og at købesummen i øvrigt finansieres som et rentefrit lån, hvor afdragene hvert år eftergives. På den måde vil hele hytten faktisk ad åre kunne overdrages til barnet, uden at skattemyndighederne ser en klejne. I det konkrete eksempel vil der samlet være sparet godt 432.000 kr. i afgift.

Af Claus Forrai, finansbureauet.dk

Læs mere: Klar til vinteren – her er 10 ekstreme kælke

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Få et hus foræret af dine forældre...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER