Det nordjyske præhospitale beredskab er akkrediteret

Det nordjyske præhospitale beredskab er akkrediteret

27. december 2012 - kl. 18:37 - af

Det nordjyske præhospitale beredskab, som er den indsats, der foregår fra en person har et akut behov for hjælp til vedkommende er modtaget på et sygehus, er netop blevet akkrediteret efter Den Danske Kvalitetsmodel og har dermed fået det danske kvalitetsstempel.

– Det glæder mig, og alt hos os var i top for det eksterne survey-team. Vi fortsætter det gode kvalitetsarbejde til gavn for patienterne, så vi kan sikre, at nordjyderne opnår en optimal præhospital behandling i enhver situation, siger Poul Anders Hansen, der er præhospital leder.

Akkrediteringen blev tildelt efter et genbesøg lige før jul, da survey-teamet ved første besøg i september fandt tre standarder ud af 53, som beredskabet ikke levede op til.
Derfor blev der ved genbesøget fokuseret på de fund, der var gjort ved første besøg i september. Det drejede sig om tre standarder: en patienttilfredshedsundersøgelse, journalaudit på lægebilsjournaler og lægebilslægers kendskab til retningsgivende dokumenter og behandlingsvejledninger.

Ved genbesøget kunne de eksterne surveyors konstatere, at der er igangsat en patienttilfredshedsundersøgelse, hvor patienter som er blevet kørt med ambulance i Region Nordjylland nu modtager et spørgeskema om deres oplevelse af forløbet.
Ved journalaudit af lægebilsjournaler er der lavet handleplan for de fund, der er gjort. Og alle lægebilslæger har dokumenteret, at de kender og anvender behandlingsvejledninger.

– Det var en overraskelse for os, at det præhospitale beredskab ikke blev akkrediteret i første omgang, men vi gik straks i gang med at rette op, og nu har vi så fået det kvalitetsstempel, som indsatsen fortjener, siger Poul Anders Hansen.

Regionens fire sygehuse og psykiatrien er akkrediteret på linje med det præhospitale beredskab.

Den Danske Kvalitetsmodel bliver administreret af Institut for Kvalitet og Akkreditering i Sundhedsvæsenet, og det er Akkrediteringsnævnet, der træffer beslutning, om man er akkrediteret, med bemærkninger eller ikke er akkrediteret.

Yderligere informationer

Den Danske Kvalitetsmodel
Den Danske Kvalitetsmodel, DDKM, er et nationalt og tværgående kvalitetsudviklingssystem for sundhedsvæsenet, der udvikles i et samarbejde mellem stat, regioner, kommuner og erhvervsliv. Det bygger på akkreditering – et system, der skaber løbende læring og kvalitetsudvikling.

Kvalitetsmodellen skal blandt andet forebygge fejl, som koster liv, livskvalitet og ressourcer. Den sikrer en høj kvalitet på tværs af geografi og sektorer. Modellen skal fremme samarbejdet mellem sektorerne, skabe bedre og mere sammenhængende patientforløb, løbende kvalitetsudvikling, inddrage og bruge den viden, der er opnået via forskning og erfaring i den daglige praksis.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Det nordjyske præhospitale beredskab er akkrediteret ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER