En garvet indbrudstyv giver ”juleråd”

En garvet indbrudstyv giver ”juleråd”

23. december 2012 - kl. 0:22 - af

Selvom det er 13 år siden, Lars Sørensen lavede sit sidste indbrud, så kan han næsten ikke se et hus uden at analysere, om det er nemt at bryde ind i. De fleste har skovle eller spader stående udenfor, som er perfekte redskaber til indbrud, derfor gik Lars til sidst i sin kriminelle karriere heller ikke med værktøj, fortæller BT, som har allieret sig med Lars, for at fortælle hvor let det er at bryde ind i et hus.

Som tidligere narkoman var han ofte på bræk for at skaffe penge til sit misbrug. Nu er han fri af kriminalitet på 12. år og clean på syvende år. Men han kan stadig tænke som en kriminel.

”Det der hus, er en lækkerbisken”, siger Lars Sørensen om det hus, han står foran. Det ligger i et sommerhusområde ned til søen, facaden er pæn og åben, og der er et stykke ned til de nærmeste naboer. Der er store vinduer, men her vil tyven næppe gå ind, for tyve er ikke glade for larm. Det tiltrækker opmærksomhed, især i et stille område som det her, men på bagsiden af huset er et lille vindue, som har rådne trælister. Det er husets svage punkt”, forklarer Lars og fortsætter:

”Det vil tage mig to sekunder, og det vil ikke engang larme. I løbet af ingen tid vil jeg ved hjælp af en skovl kunne få vinduet op, og så kunne jeg i ro og mag tømme huset”.

Godt nok sidder vinduet jo et stykke oppe, og der er hasper på begge sider. Men de gammeldags hasper er ifølge Lars noget af det nemmeste at bryde op. Derfor råder han til at få gamle, rådne vinduer skiftet ud med nye, med en lukkemekanisme, der går ned i karmen i stedet for de nemme hasper.

I et andet hus, er der et helt redskabsskur fyldt med lækkerier til en indbrudstyv. Helt uden lås på. Også her er det relativt nemt at komme ind i selve huset. Vinduerne er i stuehøjde, og de har de samme nemme hasper. Et enkelt lille lydløst klik, og tyven er inde. At huset ligger ud til en vej, der er godt trafikeret, er heller ikke noget problem.

Det går hurtigt med at komme ind, og folk lægger ikke mærke til det i mørke, når de bare kører forbi, især ikke, når man kan gå ind fra bagsiden af huset. Men så kommer forhindringen.

På hoveddøren er der et billede af en glubsk hund med ordene: ”Her vogter jeg”. En gøende hund skaber stress og kan holde tyve langt væk. Lars går en kort runde om huset og bemærker, at soveværelset er i stueetagen. Og gardinerne er trukket fra. Det kan afsløre, om der er nogen hjemme eller ej.

”De fleste indbrud bliver lavet om natten. Og ligger man og sover, trækker man jo for. Er der frit udsyn til soveværelset, ved jeg, at der ikke er nogen hjemme”, siger han. Og så hjælper falske tænd-og-sluk-lys ikke meget.

Lars råder til at sætte lås på redskabsskuret, udskifte hasperne med noget stærkere og trække gardinerne for i soveværelset, når man ikke er hjemme, for at give illusionen om, at nogen ligger derinde og sover.

Indbrudstyven anbefaler:

Lars Sørensen har i sin tid lavet mange indbrud rundt omkring og her er nogle enkle råd, som du kan følge, hvis du skal være væk i julen.

Lad være med at overdrive. Lys skræmmer tyve væk, men lys overalt skriger nærmest, at I ikke er hjemme. Få det til at se naturligt ud. Tænd radioen og tilsæt automatisk lys, der er tidsindstillet til at tænde og slukke, som om du var hjemme.

Alarmmærker skræmmer ikke nødvendigvis. Tyve ved godt, at det kan tage tid for firmaerne at komme ud, og alarmmærkerne kan give en indikation på, at der er værdifulde sager i huset.

Stress tyven. Lys, larm og forhindringer kan få eventuelle tyve til at fordufte.

Klip hækken. Intet udsyn til boligen skaber arbejdsro for tyven. Sørg for, at der er indsyn over det hele.

Fjern ringeklokken. Når ingen svarer, er ingen hjemme. Er der ingen dørklokke, kan tyven komme i tvivl.

Gem værdier. Frist ikke tyven fra vinduet. Gem computer, Ipad og smykkerne væk, så det ikke er synligt.

Brug nabohjælp. Få naboen til at skovle sne, parkere sin bil i din indkørsel og putte friskt affald i spanden udenfor. Afbestil avisen og tøm hinandens postkasser.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'En garvet indbrudstyv giver ”juleråd”' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger