Julegave fra Fødevare-ministeriet til Nellemanns Have

Julegave fra Fødevare-ministeriet til Nellemanns Have

18. december 2012 - kl. 9:30 - af

Foreningen Nellemanns Haves Venner har fået tilsagn fra Center for Projekttilskud under Fødevareministeriet til beskrivelse og fødevareafprøvning af nogle af paradisæblerne i Nellemanns Have. Der er tale om et projekt støttet af EU og Fødevareministeriets landdistriktsmidler til i alt 264.000 kr.

Projektet er kommet op at stå i samarbejde med Villy Mougaard fra Blomstergården ved Viborg. Han har de sidste 6 år arbejdet intenst med at sortsbestemme de mange forskellige paradisæbler i Nellemanns Have. De sidste 2 år har han desuden leveret omkring 200 nye paradisæbler til de huller, der var blevet i haven.

Projektet har til formål de næste 2 år at afprøve nogle af de mange paradisæbler til fødevarebrug og beskrive dem i en bog om paradisæbler. Efter planen kan bogen udleveres til alle medlemmer af Nellemanns Haves Venner på forårsfesten i 2015.

Der er vedhæftet en folder, hvor der kan læses mere om projektet. For yderligere oplysninger kan Villy Mougaard træffes på info@blomstergaardenvedviborg.dk eller på tlf. 8665 1288. Formanden for Nellemanns Haves Venner kan træffes på kornblomst@turbopost.dk eller tlf. 9846 7414.

Yderligere information om Nellemanns Have på www.nellemanns-have.dk og Blomstergården på www.blomstergaardenvedviborg.dk og www.gamlefrugtsorter.dk

Haefte Nellemanns Have info projekt

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Julegave fra Fødevare-ministeriet til Nellemanns Have' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER