Reklameafgiften er med på årets finanslov

Reklameafgiften er med på årets finanslov

17. december 2012 - kl. 11:42 - af

Det bliver dyrere at sende reklamer ud til det danske folk, og det vil koste arbejdspladser, mener de borgelige.

Et rødt flertal bestående af Regeringen og Enhedslisten har vedtaget en afgift på husstandsomdelte reklamer. En afgift som gerne skulle være med til at tynde ud i stakken af reklamer og tilbudsaviser i postkasserne.

Forslaget skal give ca. 400 millioner kroner, som skal gå til en supplerende “grøn check” til personer med lave indkomster, og skal være er en kompensation for den slagside, de grønne afgifter har.

De borgerlige partier synes ikke om forslaget, og frygter at afgiften vil koste arbejdspladser bl.a. på grafiske virksomheder, og at det kan betyde lukning af månedsaviser med lokalt stof.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) mener dog, at forslaget er et udtryk for ganske almindelig sund fornuft:

”Når vi får postkassen fyldt op med reklamer, som vi hver gang smider ud igen uden at læse dem, så tror jeg mange af os tænker, om man ikke kunne spare lidt mere på ressourcerne. Derfor er forslaget sund fornuft, da vi her med tilskynder til, at man tænker sig lidt om, når man udsender reklamer”.

Flere partier frygter imidlertid, at afgiften vil fører til øgede omkostninger for en række virksomheder, stigende priser på en række varer og tab af flere hundrede arbejdspladser bl.a. i den grafiske branche og distributionsbranchen.

Både Venstre og Dansk Folkeparti er imod reklameafgiften, fordi den kan ramme månedsaviser med lokale nyheder.

Skal en avis fritages for afgiften skal den udkomme 20 gange på ti måneder, og det vil ramme nogle lokale medier, mener Bent Bøgsted (DF).

”Nu skal månedsaviserne vælge, om de har kapacitet til at udkomme 20 gange på 10 måneder. Hvis de ikke har det, så vil jeg sige tillykke til skatteministeren, for så lukker månedsaviserne, og så kommer der ikke nogle afgifter ind til statskassen. Og hvis aviserne har kapacitet til at udkomme 20 gange på 10 måneder, så kommer der heller ikke penge ind. Det er simpelthen så sørgeligt at se en socialistisk regering, der på den måde knægter frihedstrangen”, siger Bent Bøgsted.

Ritzau

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Reklameafgiften er med på årets finanslov' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger