Opfordring til at ændre Kultur og Fritidsudvalgets indstilling

Opfordring til at ændre Kultur og Fritidsudvalgets indstilling

17. december 2012 - kl. 0:06 - af

På onsdag d. 19. december afholder Frederikshavn Byråd møde. Pkt. 19 på dagsordenen er ”Godkendelse af revideret Frederikshavnerordningen”. Der er i den seneste tid foregået en heftig meningsudveksling mellem på den ene side Skjold IF formand Asger Mortensen og Formand for Frederikshavns Ungdoms Fællesråd Henrik Carlsen og på den anden side formand for Kultur- og Fritidsudvalget Mogens Brag og medlem af samme udvalg Peter Laigaard. Diskussionen drejer sig om, at Kultur og Fritidsudvalget på sit møde d. 21. november vedtog at ændre en beslutning om, at det i den nye Frederikshavnerordning besluttede energitilskud på 60 % til klubber og foreninger med virkning fra 1. januar 2015 reduceres med 2 % om året frem til 2019, således at energitilskuddet maksimalt udgør 50 % i 2019. I forvejen er energitilskuddet i den nye Frederikshavnerordning reduceret fra 75 % til 60 %.

Jeg anerkender, at politikerne i Kultur og Fritidsudvalget er i deres gode ret til at træffe en sådan beslutning. De er som politikere valgt til at træffe beslutninger. Men som aktiv både i foreningsliv og politisk arbejde virker det ikke ordentligt. Det er ikke ordentligt og virker udemokratisk på målstregen at ændre en beslutning, som en arbejdsgruppe, hvor i øvrigt Asger Mortensen, Henrik Carlsen og Peter Laigaard har sæde, siden oktober 2010 har arbejdet med.

Jeg har selv siddet med i en arbejdsgruppe vedr. pasning af boldbaner i Frederikshavn Kommune. Formålet var her at analysere, om det var muligt spare godt halvdelen af budgettet på dette område ved, at klubberne selv overtog opgaven med at passe fodboldbaner. Mit helt klare indtryk fra dette arbejde var, at ingen klubber/klubledere har ønsket at påtage sig denne opgave og helst så, at kommunen fortsat påtog sig den opgave, som den reelt er forpligtet til. Heller ikke dette er ordentligt. Man kommer som frivillig leder i en sådan arbejdsgruppe meget let til at føle sig som et gidsel, der overfor sin forening skal forsvare en beslutning, som man reelt ikke går ind for.

Jeg vil opfordre byrådet til på onsdag at ændre indstillingen fra Kultur og Fritidsudvalget, så der fremover gives 60 % i energitilskud. Samtidig bør Frederikshavn Kommune fremover grundigt skal overveje, hvilke forhold man byder det frivillige arbejde og kommunens foreninger. Både med hensyn til, hvordan den demokratiske proces forvaltes, men også i forbindelse med service fra Center for Kultur og Fritid, hvor der set fra en idrætsleders synspunkt både mangler medarbejdere med indsigt i idrætsområdet, men også tilsyneladende pga. sygdom mangler medarbejdere i det hele taget.

Med venlig hilsen

Steen Jensen
FUF styrelsesmedlem
Næstformand i FFI Fodbold

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Opfordring til at ændre Kultur og Fritidsudvalgets indstilling' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger