Ældre beboere i økonomisk klemme…

Ældre beboere i økonomisk klemme…

14. december 2012 - kl. 13:14 - af

Betaling for mad i plejeboliger med fast personale:

Ældrerådet har med beklagelse konstateret, at Socialudvalget har besluttet, at betaling for mad i plejeboliger med fast personale ændres, så man går fra månedsvis bagudbetaling til månedsvis forudbetaling. Dette betyder, at beboerne skal betale for 2 måneders mad i forbindelse med overgangen fra nuværende til nyt system. En sådan beslutning sætter mange ældre beboere i en økonomisk klemme. Beslutningen, der er truffet i forbindelse med omstrukturering af den kommunale køkkendrift i plejeboliger med fast personale, får alarmklokkerne til at ringe i Ældrerådet.

Denne omstrukturering er et led i besparelserne for kommunens budget 2013.

Ældrerådet har – i forbindelse med afgivelse af høringssvar – ikke støttet denne omstrukturering. Vi mener, der har været så megen iver efter at få truffet beslutning om denne besparelse, at Socialudvalget fuldstændig har glemt respekten for de ældre, og de forhold man byder dem. For en ældre borger, der udelukkende har sin folkepension, vil det være umuligt at finde penge til betaling af 2 måneders mad på én gang, i det månedlige budget.

Ønsker Socialudvalget at ensrette reglerne for betaling af mad i plejeboliger og i Leve-Bo, kan man lade alle overgå til bagudbetaling, hvilket Ældrerådet også foreslog i sit høringssvar. Herved undgår man at give de ældre en ekstraudgift.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ældre beboere i økonomisk klemme...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER