Vi vil rigtig gerne gøre en forskel, når vi kan

Vi vil rigtig gerne gøre en forskel, når vi kan

13. december 2012 - kl. 0:22 - af

Med det udgangspunkt har Socialdemokraterne i Frederikshavn Kommune valgt at støtte Dansk Folkehjælps lokalafdeling med et bidrag på 2.000 kroner. Beløbet blev på vegne af Socialdemokraterne overrakt kasserer, Henning Olesen fra Dansk Folkehjælp af Birgit Hansen, borgmesterkandidat for Socialdemokraterne.

Birgit deltog, som mange andre, i Dansk Flygtningehjælps Landsindsamling i år. I den forbindelse blev der banket på mange døre, og her fik Birgit en større indsigt i, at flere børn og voksne i Frederikshavn Kommune også har brug for en hjælpende hånd. Ikke mindst set i lyset af julens komme. Flere tilkendegav, at de ganske enkelt ikke kan finansiere både lækker julemad og gode julegaver til børnene i år, når eneste indtægtskilde er kontanthjælp. Den rækker kun til de absolut mest basale fornødenheder, hvilket kan være meget svært at forklare helt små børn. De har, som alle andre børn, ønsker og drømme i forhold til julen.

Dansk Folkehjælps indsamling i forbindelse med julen er til fordel for enlige forsørgere på kontanthjælp med hjemmeboende børn under 18 år. Dansk Folkehjælp har et stort håb om, at de i år kan støtte flere end de 50 familier, der sidste år kom i betragtning. Hver gang der modtages en støtte på 1500 kroner går de 500 kroner til indkøb af mad, og de øvrige 1000 kroner til to gavekort af 500 kroner til Fætter BR og Sportsmaster. Det giver modtageren mulighed for, at også købe nogle gode julegaver til børnene. Det er en rigtig god måde, at støtte på, mener Birgit Hansen, Socialdemokraterne.

Birgit vil meget gerne opfordre til, at man tager kontakt til Dansk Folkehjælps kasserer, Henning Olesen, om man gerne vil støtte dette års lokale indsamling. Frederikshavn Kommune ved sagsbehandler står for godkendelsen af de enkelte ansøgninger, idet kriterierne for tildeling af julehjælp skal følges til punkt og prikke. Derfor modtager heller ingen børn eller voksne nogen hjælp på et uberettiget grundlag.

Dansk Folkehjælps generalsekretær Klaus Nørlem udtaler:
”Vi skal altid være klar til at vurdere om hjælpen når ud til dem, der har hårdest brug for den. Og selvfølgelig skal der være plads til en debat om fattigdom i Danmark, men vi må ikke glemme at der findes børn herhjemme som lider nogle afsavn, der er uacceptable i et velfærdssamfund. Julens glæder er en basal del af barndommen og som bidragyder gør man en stor forskel for især børnene med blot et beskedent bidrag.”

Link til Dansk Folkehjælp, om du vil vide mere: www.folkehjaelp.dk

10 gode grunde til, at støtte: http://www.folkehjaelp.dk/bidrag/stot-julehjaelpen/stoet-julehjaelp-betalingsside/test-2/

Kontakt til Henning Olesen, Kasserer for Dansk Folkehjælp i Frederikshavn Kommune:

Mail: heo@pc.dk Telefon: 98 42 30 18

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vi vil rigtig gerne gøre en forskel, når vi kan' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER